Economia

La Cambra aposta per allargar la pista d’El Prat més propera al mar per assolir les 90 operacions per hora

En la seva opinió, això permetria explotar al màxim el potencial de Barcelona per acollir vols de llarga distància

La Cambra de Comerç ha defensat aquest dilluns allargar la pista de l’aeroport del Prat que està més a prop del mar (la 07525L), per aconseguir arribar així a les 90 operacions per hora amb el menor impacte acústic possible.

Aquesta és una de les mesures que el president de l’ens cameral, Joan Canadell, ha plantejat al president d’AENA, Maurici Lucena, en una trobada en què han abordat la situació dels aeroports catalans. En aquest sentit, la Cambra ha insistit que cal resoldre la necessitat de comptar amb una pista més llarga per les aeronaus més grans, que operen els vols de llarga distància. Canadell també ha indicat que així es pot “aprofitar al màxim el potencial de Barcelona per a vols de llarga distància” i, alhora “promoure Girona i Reus per a vols de curt i mig radi”.

Segons la Cambra, l’equilibri territorial i un creixement sostenible del tràfic aeri fins a 90 milions de passatgers anuals són “compatibles”. Canadell també ha reiterat que cal una “gestió individualitzada de l’aeroport de Barcelona”, per tenir localment més capacitat de gestió davant de crisis operatives com les d’aquest estiu, així com pels conflictes laborals, i també per donar la dotació “òptima de recursos i mitjans”. A més, també ha plantejat un “nou model de governança” que inclogui “institucions públiques i privades del territori a la presa de decisions estratègiques”.

De fet, durant la trobada, la Cambra ha expressat a AENA la seva “preocupació” per la reputació internacional de Barcelona “a causa de la successió d’episodis de dificultat operativa”. En un estudi recent sobre el futur Pla Director de l’aeroport, la Cambra ja apostava per adaptar l’operativa de les pistes per donar resposta al creixement, i proposava debatre en una taula de concertació territorial l’opció de l’allargament de la pista 07R25L, però també opcions com la normalització de la 07L25R per a enlairaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona