Economia

Antoni Vila substitueix Jaume Giró al capdavant de la Fundació Bancària “la Caixa”

El relleu a la direcció general serà efectiu el proper 1 de gener

Giró acaba el seu mandat coincidint amb el final del Pla Estratègic 2016-2019 de l’entitat i amb el compliment de tots els objectius marcats

El patronat de la Fundació Bancària “la Caixa” ha aprovat aquest dijous el nomenament d’Antoni Vila com a nou director general de l’entitat en substitució de Jaume Giró. El relleu es farà efectiu el dia 1 de gener.

Segons ha informat l’entitat en un comunicat, Giró ha pactat la seva sortida amistosa coincidint amb el final del Pla Estratègic 2016-2019 i amb el compliment de tots els objectius marcats. Amb l’acord de totes les parts, la fundació ha considerat que aquest moment era el més adequat per propiciar el relleu.

El president de la Fundació Bancària “la Caixa” i de CriteriaCaixa, Isidre Fainé, ha destacat que en aquesta última etapa, Giró “ha dirigit amb encert” la fundació i ha preservat “la nostra essència i la nostra missió, en uns anys de gran intensitat i complexitat”. “Ha estat un magnífic colofó a 30 anys de trajectòria professional en grans empreses de l’Íbex, en les quals “la Caixa” ha tingut un paper rellevant. Aquesta serà sempre casa seva”, ha assegurat.

El seu successor, Antoni Vila, serà l’encarregat de pilotar el Pla Estratègic per al període 2020-2023, que serà continuador de l’anterior en totes les seves grans línies.

Fainé ha posat en valor que Vila “fa gairebé 35” anys que està vinculat a “la Caixa”, on “ha assumit tot tipus de funcions”. Segons el president, aquest nomenament “suposa un pas més en aquest desig de preservar el fet diferencial financer i social que defineix la nostra entitat: el seu compromís amb la societat i amb les persones”. “El progrés econòmic i social només és possible a través d’empresaris, directius i emprenedors fortament implicats en el seu dia a dia i en la seva consciència, amb el compromís social i el bé comú”, ha reblat

Perfil

Antoni Vila va ingressar a “la Caixa” el 1985. Des d’aleshores ha ocupat càrrecs de responsabilitat com a administrador territorial del grup, subdirector comercial, subdirector general de Recursos Aliens, Mercat de Capitals i Assegurances. El 1991 va ser nomenat director general del Grup Assegurador. El 1998 es va incorporar al Comitè de Direcció de “la Caixa” com a director executiu i director de la Territorial de Catalunya. Posteriorment, va assumir les presidències de CaixaRenting i CaixaBank Consumer Finance. Des del 2014, va exercir com a president de MicroBank, i des del juliol del 2019, és adjunt al president de la Fundació Bancària “la Caixa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona