Economia

opinió. President Provincial CSI·F

Els funcionaris no són uns privilegiats

«En època de bonança econòmica, la del pelotazo, el govern aplicava als funcionaris uns increments salarials modèlics (el reiteratiu 2%), mentre que a l'empresa privada s'aplicaven increments per sobre de l'IPC»

Un cop anunciada l'agressió del govern que presideix el Sr. Rodríguez Zapatero als empleats públics (rebaixa dels salaris), així com als jubilats (congelació de les pensions), hem hagut de sentir, amb molta indignació, com les patronals i els agents econòmics donaven per bones, tot i que insuficients, unes mesures que no són res més que fruit de la pressió internacional que ha rebut el govern central, així com de la improvisació i la incompetència amb la qual aquest ha estat i està actuant davant la crisi que estem patint i que s'ha entestat a amagar-nos o, si més no, minimitzar des de bon començament.

Així mateix, també hem pogut llegir alguns columnistes, entenem que bastant agraïts, que no solament no han considerat aquestes mesures injustes, sinó comprensibles i justificables, atès que els empleats públics són uns privilegiats, ja que tenen el treball assegurat per a tota la vida, raó que justifica en aquests moments la seva penalització i/o l'agressió sobre el que honestament, digna i professional s'estan guanyant: el seu sou.

A aquests columnistes els hem de recordar que en època de bonança econòmica, la del pelotazo, el govern aplicava als funcionaris uns increments salarials modèlics (el reiteratiu 2%), mentre que a l'empresa privada s'aplicaven increments per sobre de l'IPC. Aleshores, ningú se'n recordava, dels empleats públics; ni de les seves retribucions, ni de les seves condicions de treball.

Ara sí, ara toca qüestionar el seu treball, els seus salaris i ignorar, tot i coneixent la realitat, que molts no arriben a percebre ni 1.000 euros mensuals, que tots no tenen l'estabilitat desitjable (taxa d'interinitat superior al 15%), que les seves condicions de treball estan lluny de ser acceptables: sanitaris, cossos policials, ensenyants, bombers, agents rurals, etcètera. No ens podem estar tampoc d'avergonyir-nos després de llegir les declaracions oportunistes, però molt desafortunades, de determinats alcaldes en oposar-se, segons han manifestat, a la rebaixa salarial dels empleats públics, ja que saben prou bé que aquestes mesures aberrants seran d'obligat compliment. En definitiva, ens trobem davant d'un atac sense precedents contra uns treballadors (més de dos milions i mig a tot l'Estat) que, amb tota seguretat, secundaran la vaga convocada pels sindicats de la CSI·F, CCOO i UGT en resposta a unes mesures imposades per un govern progressista i d'esquerres que no solament no ens ha dit la veritat, sinó que, el que és pitjor, ens ha estat enganyant fins que des d'Europa li han hagut de dir prou. El mateix «prou» que ara els empleats públics li direm al govern, alhora que exigirem la dimissió del seu president per mentider i incompetent. Serà el proper 8 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.