La Borsa
Més valors
Economia

Fira de Girona creix un 20% en dies d’activitat en quatre anys

El primer trimestre de l’any i l’últim estan pràcticament plens al cent per cent i ja no hi pot entrar cap més fira o activitat

Estan organitzant un nou saló propi semblant al #wasteinprogress

Fira de Girona ha crescut un 20% en dies d’activitat en quatre anys, que és el temps que fa que Coralí Cunyat és al capdavant d’aquesta institució. Cunyat va entrar com a directora de Fira de Girona el 7 de gener del 2016 amb la voluntat de “fer créixer la fira” perquè, després d’uns anys de crisi i de pèrdua d’activitat i, per tant, d’afectacions econòmiques en el resultat d’explotació, “la institució pogués tornar a ser un dels motors econòmics del territori gironí”. “Estic molt satisfeta perquè alguna de les estratègies que ens havíem marcat les hem aconseguit”, diu Cunyat, que assegura que un dels punts “que volíem treballar és el redisseny dels continguts dels nostres salons o esdeveniments, incorporar novetats i actualitzar la imatge de productes que teníem en cartera durant molts anys”. I, evidentment, ser “capaços de generar productes propis”, com és el cas del #wasteinprogress que té molt d’èxit. Coralí Cunyat assegura que treballen en un nou saló propi “tipus #wasteinprogress” però no va voler revelar en què consistirà.

A més dels salons propis, Fira de Girona també disposa d’esdeveniments promoguts per tercers, com és el cas de la Fira Playmobil, el Girocòmic, o el Handmade Crhistmas, entre d’altres, o esdeveniments puntuals com ara l’exposició de dinosaures gegants o l’edició de la Fira de l’Esport. Evidentment, no totes les activitats que es fan a Fira de Girona estan obertes al públic, perquè també s’hi fan congressos professionals o esdeveniments corporatius o específics d’alguna empresa o entitat. “Fins i tot hi ha alguna empresa que lloga les instal·lacions per celebrar-hi el sopar de Nadal”, comenta la directora, que assegura que “donem els màxims usos possibles a les instal·lacions, un fet que ens ha permès desestacionalitzat el nostre calendari”.

El 2016, Fira de Girona va tenir 18 esdeveniments amb un total de 165 dies d’ocupació (els dies dels esdeveniments oberts al públic, a més dels dies que s’han d’utilitzar per muntar i desmuntar l’activitat). El 2017 van ser 23 els actes amb 184 dies ocupats; el 2018 van baixar a 17 les activitats amb 168 dies i l’any passat van ser 20 amb una ocupació de 193 dies (el 2017 va ser l’any amb més esdeveniments, però en canvi l’any passat va ser el que va tenir més dies la fira ocupada i, per tant, amb activitats que van durar més dies). Els 193 dies d’ocupació del 2019 representen el 57,58% del total de dies que està oberta la Fira –l’agost és tancada–, quan el 2016 representaven el 40,41% d’ocupació.

Aquest 2020 no serà diferent, Fira de Girona té ocupats tots els dies pràcticament al 100% del primer i últim trimestre de l’any. “Ara hem de dedicar més esforços de l’abril al setembre”, comenta.

Cunyat ressalta que, entre els reptes que tenia la institució, hi havia el de tramitar la llicència multiactivitats, “que ja disposem des de l’any passat” i el de modernitzar les instal·lacions per millorar la seguretat. “Ara la façana mira cap a a la Devesa i cap a la ciutat”, diu

Nova etapa

Fira de Girona està formada per quatre corporacions promotores: l’Ajuntament de Girona, la Cambra de Comerç de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya. El lideratge del comitè executiu recau en el president de la Cambra, que ha canviat recentment de president, en Jaume Fàbregas. Aquest canvi també en representarà alguns en la Fira. “Tenen ganes de fer coses i volen que hi hagi més complicitat amb Fira de Barcelona”, assegura.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Fira de Barcelona preveu “un punt d’inflexió espectacular” a finals de març pel que fa a la tornada a la normalitat

Barcelona

L’atur es dispara entre els més joves

barcelona

Formació en les feines de la vinya als cellers de la DO Empordà

Figueres

El TSJC tomba l’acord amb l’empresa del 85% de la plantilla d’Acciona a Nissan

barcelona

El Consell de Cambres avala l’acte empresarial per rebutjar els aldarulls i urgeix un Govern “fort i estable”

barcelona

Biboss, per resoldre qualsevol tasca

Barcelona

L’FMI avisa que 15 milions de llocs de feina estan en risc a Europa si no es donen més ajudes de capital a empreses

Brussel·les

Navarro creu que part dels terrenys de Nissan es poden destinar a la logística de l’última milla

Barcelona

La inflació es manté en el 0,9% a l’eurozona al febrer mentre torna a situar-se en negatiu a Espanya

Brussel·les