Economia

Les patronals apel·len a Chacón per les cambres

Foment i Pimec presenten un informe jurídic contra la proposta del Consell

Nou embat de la batalla presentada per les patronals contra les propostes fetes des del Consell de Cambres de cara a la nova llei que regularà les cambres de comerç. Els presidents de Foment del Treball i Pimec, Josep Sánchez Llibre i Josep González, respectivament, van lliurar ahir a la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, un informe que, segons fonts patronals, “demostra la inviabilitat jurídica de la proposta del Consell General de Cambres a la consulta prèvia de l’avantprojecte de llei” i denuncia que “desborda la legislació actual”.

Com és sabut, del Departament d’Empresa haurà de sortir una llei catalana de cambres, que haurà d’adaptar al context català les directrius de la llei espanyola que regula aquestes corporacions de dret públic. El calendari polític sembla que generarà nous retards en aquesta normativa, ja prou ajornada, que no es podrà promulgar fins passades unes eleccions que encara no tenen data. Però ja fa uns mesos que el Consell de Cambres, que aplega el conjunt de les tretze cambres catalanes, va enviar al departament un seguit de propostes per a la llei que no van agradar gens als titulars de les patronals catalanes. González, de Pimec, va qualificar el document de “despropòsit” i va acusar Joan Canadell, que lidera la Cambra de Barcelona i el Consell de Cambres, d’intentar usurpar el paper de les organitzacions empresarials.

Entre els suggeriments camerals que més han irritat les patronals hi ha, a banda de la revisió del seu finançament, delmat per la supressió de la quota obligatòria pel govern Zapatero, la consideració de les cambres com a “agent econòmic d’obligada consulta i participació a tots els efectes i en tots els organismes i àmbits participatius”, recollint la tasca consultiva que els atribueix la llei marc espanyola. I tot i que Canadell ha reiterat que en cap moment no es pretén substituir les patronals sinó “sumar forces en el món empresarial”, l’informe de les patronals considera que es pretén l’atribució per llei a les cambres “de la representació universal, màxima, institucional i oficial, ordinària o natural, davant de les administracions públiques”. Finalment, les patronals, fins fa pocs mesos enfrontades entre elles precisament per les seves quotes de representativitat, argüeixen que “és significatiu” que la proposta de les cambres no esmenti “en cap moment” les organitzacions empresarials i que la representativitat que demanen les cambres “es fa en detriment” del paper que l’ordenament jurídic atorga a les patronals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA