Economia

Poques dones trenquen el “sostre de vidre”

La Mobile Week va fer ahir unes jornades a Girona sobre tecnologia com a eina d’inclusió social

Diuen que cal educar des de petits perquè la dona sigui en llocs de lideratge

“Lluitem perquè les dones arribin a llocs de lideratge.” Més del 50% de graduats universitaris són dones i d’aquestes només un 20% arriben a catedràtiques. “I a mesura que anem pujant les dones s’esvaeixen. Si les dones no estem en llocs on es prenen decisions, les coses no canviaran”, va dir ahir la periodista Clara Sánchez-Castro en la jornada Els estereotips de gènere en les professions STEM (sigles en anglès de science, technology, engineering, and mathematics), que es van fer amb motiu de la Mobile Week Girona. Per Sánchez-Castro les dones han de poder ser als llocs decisoris perquè no té cap sentit que una enginyera per fer la mateixa feina que un enginyer cobri un 23% menys.

La directora de l’Escola Politècnica Superior de la UdG, Maria Àngels Pèlach, és optimista perquè, segons va dir, “s’ha evolucionat molt” des que va sortir la primera enginyera ara fa 50 anys. Assegura, però, que s’ha de seguir treballant amb l’escola perquè tant nens com nenes “han de poder veure que els homes i les dones són capaços i tenen la mateixa habilitat per accedir a la tecnologia”.

Maria del Carmen Echazarreta, doctora especialitzada en filologia i comunicació de la UdG, va comentar que hi ha un percentatge de dones molt petit que arriba a trencar “el sostre de vidre”. “Però s’ha de seguir insistint perquè la societat necessita els homes i les dones per seguir sent líders en tecnologia”, va dir.

Patrícia Carenys, estudiant del màster en enginyeria industrial de l’Escola Politècnica, va dir que segons el seu parer cada vegada hi haurà més noies que “no tindran por de crear empreses”, i va demanar als centres de tecnologies que les ajudessin a no tenir por.

En aquesta jornada també hi van participar Joana Barbany, directora general de Societat Digital a la Generalitat, que va explicar els plans engegats pel govern, i Chus García, expert en estàndards W3C i govern obert de la Fundación Centro Tecnológico de la Información y la Comunicación (CTIC).

LA FRASE

Seria òptim que no hi hagués quotes de paritat entre homes i dones, però encara no estem prou madurs
Marc Riera
PRESIDENT DEL COL·LEGI D’ARQUITECTES DE GIRONA

Els nous professionals

La Mobile Week també ha reunit diferents entitats gironines per parlar sobre “les professions”, que, entre altres coses, han posat sobre la taula la dificultat de les empreses per contractar professionals. “I això genera un problema a les empreses”, va explicar Miquel Vendrell, president del Col·legi d’Aparelladors de Girona. Els representants de la taula van comentar que la universitat “sempre ha anat per darrere dels nostres requeriments professionals” i això passa perquè “no hi ha professors universitaris per poder ensenyar” les noves professions. Van dir també que ara el professional no es mou només per diners, sinó que també ho fa per projecte, comoditat i conciliació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona