Economia

El petroli dels EUA cotitza en negatiu per primera vegada en la història

El preu del barril dels Estats Units se en els zero dòlars

L’enfonsament s’explica per l’alt emmagatzematge de petroli i la poca demanda derivada de la pandèmia de Covid-19

El preu del petroli dels Estats Units d’Amèrica (EUA) està en caiguda lliure.

El barril de West Texas Intermediate -el de referència als EUA- per lliurar al maig ha perdut tot el seu valor i ha entrat en números negatius aquest dilluns al vespre per la caiguda de la demanda durant la pandèmia del nou coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19)..

Després de cotitzar en negatiu per primer cop en la història, la caiguda del barril Texas s’ha situat en un 99%, fins quedar al voltant dels 0 dòlars. Mai havia marcat un preu tan baix des que va començar la sèrie històrica l’any 1983.

El brusc descens s’explica perquè els futurs contractes per al maig expiren aquest dimarts i s’han enfonsat davant les reserves ja emmagatzemades i les perspectives que la demanda continuï molt baixa per les mesures per frenar el coronavirus.

El preu del petroli dels Estats Units ja havia començat la sessió d’aquest dilluns a nivells del 1999 i l’enfonsament s’ha agreujat a la tarda, quan ha perdut un 85% del valor i s’ha situat per sota dels 2 dòlars abans d’entrar en números vermells.

El barril de Brent, el de referència a Europea, ha caigut un 8,5 %, fins als 25,7 dòlars el barril.

El preu del petroli viu retrocessos continus en les últimes setmanes per les restriccions en els viatges arreu del món per la pandèmia de coronavirus.

D’altra banda, l’acord entre l’OPEP i Rússia per reduir la producció en 10 milions de barrils diaris no ha aconseguit aturar la caiguda perquè no compensa l’enfonsament massiu de la demanda.

Wall Street accelera pèrdues després d’enfonsament del petroli

Wall Street ha tancat aquest dilluns en vermell i el seu principal indicador, el Dow Jones d’Industrials, ha perdut un 2,44% després d’una sessió marcada per l’històric enfonsament del preu del petroli de Texas fins a terreny negatiu, un efecte visible de l’impacte de la pandèmia de COVID-19 que ha sembrat el pessimisme entre els inversors. Al final de les operacions en la Borsa de Nova York, el Dow va accelerar les seves pèrdues i va retallar 592 punts, situant-se en 23.650 enters, arrossegat per l’aeronàutica Boeing (-6,70%) i per les petrolieres Exxon Mobil (-4,72%) i Chevron (-4,20%), entre altres grans corporatives. El selectiu S&P 500 va descendir un 1,79% o 51,40 punts, fins a 2.823 enters; i l’índex compost del mercat Nasdaq va retrocedir un 1,03% o 89,41 punts, fins a 8.561 enters.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia