Economia

Els sindicats fan una crida als funcionaris perquè es mobilitzin per denunciar la retallada de sous

A les comarques gironines hi ha uns 38.000 funcionaris

Els sindicats CCOO, UGT, CSI.F, IAC, SUP, USOC i ANPE van fer una crida als 38.000 funcionaris gironins perquè surtin al carrer a denunciar que és una «vergonya» que els rebaixin el sou. La manifestació està convocada per a les 12 del migdia a Girona. Perquè tothom pugui sentir la seva veu i denunciar la retallada d'un 5% de mitjana del sou als funcionaris, hi haurà autobusos des de poblacions com Palamós o Blanes. El lloc de concentració és davant la Subdelegació del Govern espanyol i els manifestants recorreran diferents carrers de la ciutat entre els quals hi ha Jaume I, Ramon Folch, pont de Sant Agustí, Cort Reial, plaça del Vi i plaça Catalunya fins a arribar a la Delegació del Govern.

Amb el lema «no a la retallada de drets, no a la retallada de salaris, no a la retallada de pensions, no a la devaluació de la democràcia, sí a uns serveis públics de qualitat», els sindicats volen mostrar el rebuig a la mesura proposada pel govern estatal. Alerten que la retallada de sou no només repercuteix en els funcionaris sinó en el conjunt de la població perquè suposarà una devaluació en els serveis públics. Un altre punt que també denunciaran és la congelació de les pensions als jubilats, que a les comarques gironines són uns 90.000.

Per la seva banda, el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, va assistir ahir a una assemblea de funcionaris de la Generalitat en què va declarar que les retallades de sou no reactivaran l'economia i que la mesura ha indignat els treballadors públics, fet que li fa preveure que la vaga serà tot un èxit. Pel que fa a la reforma laboral que vol aprovar l'Estat, Gallego va dir que no crearà ocupació sinó al contrari i que el que cal és una reforma financera i fiscal.

D'altra banda, els funcionaris de Correus també faran vaga el dia 10.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.