Economia

Els sindicats demanen una exempció en el pagament de taxes aeroportuàries per assegurar la supervivència del sector aeri

També proposen que l’ICO avali el 90% dels crèdits sol·licitats per fer front a les reticències dels bancs

Els sindicats de pilots, tripulants de cabina i aerolínies han demanat aquest dijous al govern espanyol una exempció en el pagament de taxes aeroportuàries i de navegació per assegurar “la supervivència i reactivació” del sector del transport aeri.

A través d’un comunicat conjunt, les organitzacions han sol·licitat que les companyies aèries puguin seguir beneficiant-se d’aquestes exempcions fiscals fins que no s’arribi als nivells d’activitat previs a la crisi del coronavirus, que se situaven entorn del 70%.

Per altra banda, els sindicats han proposat que l’Institut Oficial de Crèdit (ICO) avali el 90% dels crèdits demanats pel sector per fer front a les reticències dels bancs, que veuen el sector aeri en perill de fallida.

A més, el sector demana que no s’imposin restriccions a bord dels avions una vegada comenci la fase de normalització. En cas que els avions operessin sota certes limitacions, la situació seria “inefectiva i econòmicament insostenible per una indústria molt tocada”, tal com especifica el comunicat. Pels sindicats, la millor solució consistiria a realitzar controls previs que garanteixin l’esterilitat sanitària abans de l’embarcament.

Finalment, les agrupacions de treballadors demanen més flexibilitat per reemborsar l’import dels viatges cancel·lats i ajudes per facilitar la reincorporació dels empleats al seu lloc de treball. Pels sindicats, la recuperació del sector de transport aeri és fonamental, ja que es tracta d’una àrea “estratègica” i “el motor del turisme, una de les principals fonts de riquesa de l’Estat”.

Les agrupacions que han firmat el comunicat són el Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (SEPLA), l’Associació de Línies Aèries (ALA), la Unió Sindical Obrera (USO), l’Associació Sindical Espanyola de Tècnics de Manteniment d’Aeronaus (ASETMA), el Sindicat de Tripulants de Cabina i Passatgers de Línies Aèries (SITCPLA) i el Sindicat de Tripulants Auxiliars de Vol de Línies Aèries (STAVLA).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva