Economia

Fomentaran aliances entre empreses perquè no tanquin

Les cambres de comerç gironines diuen que és vital acompanyar els negocis per superar la crisi per la Covid-19

Demanen a les administracions que siguin àgils amb la burocràcia

Les cambres de comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols fomentaran aliances, fusions i adquisicions per evitar tancaments d’empreses a conseqüència de la crisi de la Covid-19. De moment, no hi ha dades de tancaments però s’ha posat en marxa un programa a tot Catalunya anomenat Que cap empresa tanqui per detectar aquelles firmes i sectors que necessitin “suport urgent” –un 95% del teixit empresarial gironí té menys de deu treballadors– i assessorar-los per evitar que la sotragada econòmica del coronavirus els faci desaparèixer. “Si abans el quid eren les UCI sanitàries, ara la situació es trasllada a les UCI empresarials”, va explicar ahir el president de Girona, Jaume Fàbrega.

Per això les cambres reclamen a les administracions que siguin àgils i alleugereixin la burocràcia perquè les aliances requeriran una nova llicència d’activitats. “Tenim clar que passarem temps difícils, però volem estar al costat de les empreses”, va dir el president de la de Palamós, Pol Fages.

Abans d’impulsar la campanya, les cambres ja han fet un treball previ sobre els possibles impactes de la Covid-19. S’han enquestat un miler d’empreses, de les quals un centenar són de l’àmbit de Sant Feliu de Guíxols. Segons el seu president, Eduard Bosch, els resultats ja reflecteixen el primer impacte del coronavirus. “Un 42% de les empreses amb què vam contactar estaven tancades per obligació, un 21% tenien problemes d’activitat per falta de demanda i un 18% tenien problemes de liquiditat.

La campanya Que cap empresa tanqui té objectius comuns com ara reclamar que el desconfinament no s’allargui, rebaixes de l’IVA per a determinats sectors (perruqueries, turisme, restaurants cultura o esport, entre d’altres) i increments dels ajuts per a autònoms. Però també en té d’específics per a cada territori i és aquí on entren les respectives cambres de comerç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries