La Borsa
Més valors
Economia

B&B Trends crea una planxa contra el COVID-19

El fabricant de petit electrodomèstic de Santa Perpètua ha desenvolupat una tecnologia amb capacitat de desactivar el virus en el planxat

B&B Trends, companyia que es dedica a la fabricació del petit aparell electrodomèstic, està fabricant, sota la marca Di4, un tipus de planxa que es pot fer servir sobre qualsevol teixit, amb la capacitat de desactivar e COVID-19.

La companyia, amb seu a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), i que és fabricant de les marques Di4 i UFESA, ha desenvolupat una tecnologia, recolzada per dues patents que han donat lloc al programa Healthy, que en pocs segons elimina el virus de qualsevol teixit, tant en planxat horitzontal com en planxat vertical, i sense necessitat de contacte amb la peça. A més a més, amb aquest solució de planxat, no cal sotmetre la roba a rentades a 60º C, que molt sovint fan malbé la roba. El programa Healthy ha estat testat als laboratoris de la Universitat de Navarra i d’Eurecat - Centre Tecnològic de Catalunya. Com diu Rafael Tortes, director comercial de la companyia, el programa incorporat a l’electrodomèstic “permet el planxat de qualsevol teixit a un rang de temperatura superior i, a més, la tecnologia d’ejecció de valor a polsos proporciona una més gran velocitat de transferència d’aquesta temperatura a la roba, sense fer-la malbé i acabant amb la COVID-19.”

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana la rentada i desinfecció de teixits a 60º-90º, indicació que xoca amb les recomanacions dels fabricants de teixits, que expressament recomanen a les etiquetes no superar mai els 30º-40º, si hom vol conservar la roba en bon estat.

Com explica Inés Negra, directora general del grup B&B, “una planxa o centre de planxat pel siple fet de comptar amb tecnologia de vapor no erradica el virus si no ho fa amb una rang de temperatura concret i amb una velocitat de transferència al teixit i a una temperatura més elevada. La Di4 Healthy ho aconsegueix.”

Val a dir que la nova tecnologia és anterior a la pandèmia. “La lluita contra els bacteris és alguna cosa que tenim present en cada producte que ideem i dissenyem”, com assenyala Negra.

Per la seva banda, Angel Riudalbas, CEO de la companyia, assenyala que “la capacitat tecnològica que ens donen els diferents centres d’R+D+I que tenim ens permet estar al capdavant en innovació i poder resoldre situacions complexes com l’actual.” A més a més, “cal afegir la capacitat de fabricació en proximitat, que s’ha demostrat del tot indispensable en aquests moments de restriccions mundials a la mobilitat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un estiu negre per a l’aviació

Brussel·les

Oberts gairebé el 100% dels hotels del Baix Empordà

castell platja d’aro
opinió
Joan Canadell i Bruguera

Europa és l’oportunitat

President de la Cambra de Barcelona

Les vendes de la DO Empordà comencen a reactivar-se

GIRONA

L’Alt i el Baix Empordà promouen el seu passat medieval

Figueres

50.000 milions per reactivar l’economia

Barcelona

Girona ofereix 40 visites gratuïtes aquest estiu

GIRONA

Els ODS creixen en l’estratègia empresarial

barcelona

Productes no venuts, al Banc dels Aliments

GIRONA