Economia

La comissió tripartida començarà a analitzar dimecres quins sectors podran allargar els ERTO més enllà del 30 de juny

Díaz envia un missatge de “tranquil·litat”: “Els sectors més afectats seguiran mantenint les condicions”

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha explicat que aquest dimecres el govern espanyol, sindicats i patronal posaran en marxa la comissió tripartida per analitzar quins sectors podran allargar els ERTO més enllà del 30 de juny i en quines condicions.

Díaz ha enviat un missatge de “tranquil·litat” a les empreses i ha garantit que el govern espanyol “no deixarà caure” sectors “estratègics”, com el turístic o automobilístic. “Hem tingut la delicadesa de deixar la porta oberta per a sectors que som conscients que probablement a partir del juny també mereixin protecció de les administracions públiques”, ha afirmat Díaz aquest dilluns a la tarda en una entrevista a ’Onda Cero’.

L’executiu espanyol i els agents socials han signat aquest migdia l’acord per allargar els ERTO fins al 30 de juny, que s’aprovarà al Consell de Ministres d’aquest dimarts. “Els sectors més afectats després del 30 de juny, que més o menys intuïm quins són, seguiran mantenint les condicions que tenen a dia d’avui”, ha dit Díaz.

La CEOE insta el govern espanyol a seguir negociant “noves vies” perquè la cobertura a les empreses sigui “completa”

La patronal celebra l’acord per prorrogar els ERTO fins al 30 de juny però demana seguir treballant
ACN

La CEOE ha instat el govern espanyol a seguir negociant “com més aviat millor” amb els agents socials “per abordar sense demora les mesures necessàries i específiques que requeriran” els sectors “més colpejats” perquè “la cobertura de l’acord” per prorrogar els ERTO “sigui completa”.

En un comunicat de la patronal difós aquest dilluns després de l’acte de signatura del pacte perquè els ERTO s’estenguin fins al 30 de juny, la CEOE el “valora” però insisteix “en la necessitat de buscar noves vies per garantir la supervivència dels sectors més colpejats, de les seves empreses i les seves plantilles fins a la recuperació total de la seva activitat”.

Foment titlla l’acord del govern espanyol amb els agents socials “d’insuficient i perjudicial” per a les empreses

La patronal reclama mantenir els ERTO més enllà de l’estat d’alarma
ACN

Foment del Treball Nacional ha qualificat l’acord del govern espanyol amb la CEOE, CCOO i UGT “d’insuficient i perjudicial” per a les companyies, especialment per als sectors intensius en mà d’obra.

La patronal ha assegurat que l’executiu de Pedro Sánchez “està posant en risc la llibertat d’empresa” i no està responent “de manera proporcional” a les actuacions del sector privat. En referència a l’ampliació dels ERTO fins al 30 de juny, Foment ha advertit que les causes de força major subsistiran més enllà d’aquesta data. Pel que fa a les obligacions i sancions en cas que no es mantingui l’ocupació sis mesos després del retorn a l’activitat, la patronal ha alertat que aquesta mesura pot “precipitar” el tancament de moltes empreses.

La patronal ha advertit que moltes companyies continuaran en una situació “molt complexa” un cop s’acabi l’estat d’alarma, després de mesos sense facturar i amb una demanda a nivells mínims. “Per facilitar la viabilitat de les empreses i evitar la destrucció massiva d’ocupació a través d’altres mecanismes traumàtics com els ERO o concursos de creditors, és necessari mantenir la vigència dels procediments d’ERTO per força major i causes econòmiques més enllà de la finalització de l’estat d’alarma”, ha reclamant Foment a través d’un comunicat.

“No és possible establir un marc tan estricte i aliè a la realitat de l’empresa, limitant fins a tal punt la seva capacitat de prendre decisions responsables i compromeses amb els treballadors, proveïdors i clients”, ha criticat.

La patronal dóna suport al procés negociador de la CEOE i espera que puguin adoptar “mesures addicionals” per a les empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona