Economia

El Govern sol·licitarà dictamen al Consell de Garanties per la denúncia de Foment contra la campanya ’Consum Estratègic’

El 15 d’abril va presentar requeriment d’incompetència perquè sosté que l’ACCO i no la CNMC és l’òrgan competent

El Govern ha aprovat sol·licitar dictamen al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) per la decisió de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) d’assumir la tramitació de l’expedient de denúncia presentat per Foment del Treball contra l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) per la campanya “Consum Estratègic”.

La campanya va ser impulsada el 19 de juliol del 2019 i promovia la contractació de béns i serveis a empreses afins a la causa independentista. Ara el Govern vol que el CGE emeti dictamen preceptiu sobre si la qüestió s’adequa a la Constitució i a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, ja que defensen que és l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) i no la CNMC l’òrgan competent.

Segons un informe del Gabinet Jurídic de la Generalitat, la denúncia és un expedient que hauria de tramitar l’ACCO perquè “és l’administració catalana qui té reconegudes les competències en matèria de promoció i defensa de la competència i del mercat interior en l’exercici de les activitats econòmiques que tinguin lloc en l’àmbit territorial de Catalunya”.

Així ho van defensar ja en presentar requeriment d’incompetència a l’Estat el 15 d’abril, encara que ara apunten que, com que no s’ha rebut resposta de l’Estat, el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda ha instat a demanar el dictamen.

L’executiu recorda que aquesta sol·licitud és un pas previ al plantejament d’un possible conflicte positiu de competències davant del Tribunal Constitucional (TC).

El passat 19 de juliol, Foment del Treball va presentar davant l’ACCO una denúncia per la campanya de ‘Consum Estratègic’ endegada per l’ANC perquè, al seu entendre, incorria en suposades conductes prohibides per la Llei de defensa de la competència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona