Economia

Dotze ministres europeus demanen que el pla de reconstrucció de la UE inclogui ajudes a l’automoció

Recorden que el sector representa un 7% del PIB europeu i el 12% de les exportacions, entre d’altres

Dotze ministres d’Indústria, Economia i Transports europeus, entre els quals hi ha la titular espanyola, Reyes Maroto, han signat un manifest conjunt en el qual demanen que el pla de reconstrucció de la Unió Europea inclogui mesures de suport l’automoció i en la “línia de la importància que aquesta indústria té per a l’economia europea i pel rol rellevant que pot jugar com a tractor de la recuperació econòmica”. Els ministres recorden que l’automoció és un dels sectors claus de l’activitat econòmica al continent ja que suma el 7% del PIB de la UE, el 6% del total de l’ocupació i suma el 12% de les exportacions, a més de la inversió de 57.400 milions d’euros en desenvolupament i recerca.

En aquest sentit, en el manifest –impulsat per Maroto- subratllen que el sector és el principal contribuent a nivell europeu en aquest àmbit, amb un 28% del total de la despesa, i destaquen “l’efecte multiplicador” que té en d’altres secors de l’economia europea, on en alguns països supera el 10% de l’ocupació.

Pels ministres, el pla hauria de poder assegurar que la indústria arriba a un nivell de recuperació anterior a la crisi de la covid-19 i que tingui en compte el seu pes per al desenvolupament d’altres sectors de l’economia. Al mateix temps, afirmen que el pla hauria de posar el focus en tota la cadena de valor del sector, que sigui compatible amb el compliment de les mesures mediambientals i la digitalització i que s’acceleri la transició cap a una nova mobilitat sostenible.

D’altra banda, es titulars d’Indústria i Economia assenyalen que la indústria automobilística “ha estat un dels sectors on la producció s’ha parat quasi completament durant almenys dos mesos i que tota la cadena de valor ha quedat afectada”, sumant-hi que una de les conseqüències ha estat la caiguda “dramàtica” de la demanda. “Això ha comportat pèrdues significants a les fabricants i les indústries connectades a ells, així com una massiva regulació temporal de l’ocupació”, lamenten.

Precisament, el manifest s’ha fet públic mentre està en dubte la continuïtat de Nissan a Barcelona i els seus 3.000 llocs de treball aproximadament, a més de l’ocupació indirecte. La multinacional japonesa donarà a conèixer els seus plans de futur el pròxim 28 de maig.

A banda de la ministra d’Indústria espanyola, Reyes Maroto, també han subscrit el manifest el ministre d’Economia de Bulgària Emil Karanikolov; el d’Itàlia, Stefano Patuanelli; de Letònia, Janis Vitenbergs; de Malta Silvio Schembri; de Polònia, Jadwiga Emilewicz; de Romania, Virgil-Daniel Popescu; d’Eslovàquia; d’Eslovènia Zdravko Pocivalšek; el ministre d’indústria i Transport txec, Karel Havlícek; i el minsite de transport hongarès, László Mosóczi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona