Economia

Comprovaran l’ampliació de les terrasses a Girona

Des d’avui un inspector revisarà els locals per certificar que s’està fent correctament

A la plaça Catalunya es podran fer servir la calçada i la zona blava

Un inspector revisarà avui al matí els establiments de la ciutat de Girona, un total de 33, que han demanat l’ampliació de la terrassa per certificar que s’ha fet bé, després que ahir el consistori els truqués de manera formal. La mesura no s’ha pres abans perquè, segons van explicar fonts municipals a l’agència de notícies ACN, els tècnics de l’Ajuntament estaven estudiant “la lletra petita” publicada al BOE dissabte per assegurar-se que no hi hagués canvis d’última hora.

Fase 1

En la fase 1 , restaurants, bars, cafeteries i altres locals de preparació o venda de menjars i begudes podran obrir les terrasses a l’aire lliure. Ho podran fer amb una ocupació màxima d’un 50% de les taules (respecte a la llicència municipal) i amb una distància de 2 metres entre taules i agrupacions de taules. Així, hi podrà haver un màxim de deu persones en una taula o grup de taules. En cap cas es podrà consumir dins del local. I, pel que fa a les comandes encarregades, l’establiment haurà de tenir un espai habilitat degudament senyalitzat perquè els clients les recullin i efectuïn el pagament.

Els tècnics han definit dues maneres per poder ampliar les terrasses. O bé s’hi afegeix mobiliari mantenint les distàncies de seguretat en els casos que es pugui o bé es ressitua la terrassa si no s’hi poden posar més taules i cadires sense impedir el pas dels vianants. Així, en el cas dels bars de la plaça Catalunya es podran fer servir la calçada i la zona blava d’aparcament per poder posar les taules i d’aquesta manera es deixa la vorera lliure. En canvi, a la plaça Independència els locals que hagin demanat ampliació només hauran d’afegir taules i cadires i separar-les més entre si.

Incertesa

La mesura de l’Ajuntament es pren després que el president de l’Associació d’Hostaleria de Girona, Josep Carreras, es mostrés “desconcertat”, ja que ho s’havia rebut cap indicació del consistori pel que fa a l’ampliació de terrasses a poques hores d’entrar en la fase 1. Carreras va explicar que hi ha “incertesa” en el sector, ja que “no saben com respondrà la gent”. El president de l’entitat espera que el client local hi donarà suport i apostarà per anar als establiments.

LA XIFRA

33
establiments
a Girona han demanat l’ampliació de la terrassa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA