Economia

La vicepresidenta d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, veu “absurd” obrir el debat de la reforma laboral i promet diàleg

El Cercle d’Economia demana “més claredat” al govern en referència a la possible derogació de la reforma laboral

El president de l’entitat, Javier Faus, veu “fals” enfrontar salut i l’economia i demana respostes “complexes, humils però pragmàtiques”

La vicepresidenta d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha participat aquest dijous a les jornades del Cercle d’Economia.

Durant la seva rèplica al president de l’entitat, Javier Faus, Calviño ha assegurat que seria “absurd i contraproduent” obrir en aquests moments un debat sobre la reforma laboral i ha garantit que qualsevol eventual modificació es farà de manera dialogada amb els agents socials. “Amb la realitat que tenim sobre la taula seria absurd i contraproduent obrir un debat d’aquesta naturalesa i generar la més mínima inseguretat jurídica”, ha explicat.

La vicepresidenta ha afegit que “els contribuents ens paguen per a resoldre problemes i no per a crear-los”.

Aquesta ha estat la seva resposta al discurs del president del Cercle d’Economia, Javier Faus, que prèviament havia demanat al govern espanyol “més claredat” davant la “confusió” al voltant d’algunes mesures per afrontar els efectes de la pandèmia de la Covid-19, més inversió i una “estratègia de confiança i previsibilitat”.

En la intervenció inaugural de la Jornada Econòmica del Cercle, Faus havia avisat que “sense confiança no hi haurà consum” ni tampoc inversió ni turisme i que els escenaris a curt i mig termini per l’economia espanyola “són preocupants” en termes de PIB, desocupació i emergència social.

El president del Cercle també ha assegurat que el desig de reobrir l’economia és “legítim” però que s’ha de basar en fets i dades i una estratègia “ben comunicada”.

Així mateix, ha dit que enfrontar economia i salut és “fals” i ha apostat per a unes respostes a la crisi “complexes, humils però pragmàtiques, madurades en la cultura del pacte”.

Segons el president del Cercle, la primera prioritat ara per sortir de la crisi és “recuperar la confiança” i assolir una seguretat “que mai no podrà ser total, però sí suficient”. Per això, s’ha mostrat partidari de trobar “el just equilibri” però “sense pretendre la perfecció” ja que “la seguretat total no existeix”.

D’altra banda, Faus –que ha fet aquest discurs abans de donar pas als primers ponents de la tarda, el vicepresident de la CE, Valdis Dombroviskis, i la vicepresidenta espanyola d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño– també ha reclamat que la desescalada vagi acompanyada d’una major inversió en sanitat “sigui la que sigui” ja que, ha dit, “sempre serà menor al cost real, fiscal i econòmic de tenir una activitat dràsticament reduïda”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona