Economia

Coronavirus

Un de cada sis joves d’entre 18 i 25 anys ha perdut la feina arran de la crisi del coronavirus, segons l’ONU

L’Organització Internacional del Treball alerta que la crisi del coronavirus pot deixar a tota una generació “estancada”

Un de cada sis joves d’entre 18 i 25 anys ha perdut la feina arran de la crisi del coronavirus, segons l’Organització Internacional del Treball (OIT). Pel que fa als joves que segueixen treballant, l’ens apunta que la seva jornada laboral s’ha reduït un 23% de mitjana.

Segons aquest organisme, que depèn de l’Organització de les Nacions Unides (ONU), els efectes de la pandèmia sobre el col·lectiu són “desproporcionats” i les dones són les més perjudicades. “La Covid-19 no només destrueix ocupació, sinó que també trastoca els plans d’educació i posa grans obstacles en el camí d’aquells que volen entrar al mercat laboral o bé que volen canviar de feina”, apunta l’OIT.

Segons l’informe Monitor OIT: la Covid-19 i el món del treball, publicat aquest dimecres, la crisi del coronavirus podria deixar a tota una generació “estancada”. En aquest sentit, l'estudi assenyala que la taxa d’atur juvenil (del 13,6% a finals de 2019 a escala global) és la més elevada en comparació a la resta de franges d’edat.

L’organització també alerta que els joves amb feina sovint treballen en oficis que els deixen en una situació de vulnerabilitat, sigui a través de salaris baixos o de contractacions informals.

Segons el director general de l’OIT, Guy Ryder, “la crisi actual colpeja la gent jove de forma molt més dura i ràpida que qualsevol altre grup de població”. “Si no prenem decisions immediates per millorar la seva situació, el llegat del virus pot quedar-se amb nosaltres durant dècades”, ha advertit.


Un 4,8% de les hores perdudes a escala global
L’OIT estima en el mateix informe que l’aturada econòmica ha provocat que el nombre d’hores treballades durant el primer trimestre a escala global sigui un 4,8% inferior respecte als darrers tres mesos de 2019.

Segons els càlculs de l’organització, aquest percentatge equival a 135 milions de llocs de treball a tot el món. Pel que fa a les previsions de cara al segon trimestre, l’OIT creu que es perdran 305 milions de llocs de treball en comparació amb el tancament de 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries