Economia

El Banc Mundial preveu un enfonsament del 9,1% de l’economia de l’eurozona aquest any i un repunt del 4,5% el 2021

L’organisme calcula una caiguda del PIB de les economies avançades del 7% i d’entre un 5,2% i un 8% a escala mundial

El Banc Mundial preveu que el PIB de l’eurozona s’enfonsi un 9,1% aquest any a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19 i que repunti amb un creixement del 4,5% el 2021.

L’organisme empitjora així les darreres previsions per a l’economia de la zona euro publicades pel Banc Central Europeu, que preveu una caiguda del 8,7% del PIB de la zona euro i un repunt del 5,2% el 2021.

Segons el Banc Mundial, les economies avançades –EUA, zona euro i el Japó– patiran una contracció del 7% el 2020 i un repunt del 3,9% el 2021. A escala mundial, l’organisme preveu, en el millor dels escenaris, una caiguda del PIB global del 5,2% amb un repunt del 4,2% el 2021. En el pitjor dels escenaris, l’enfonsament de l’economia mundial pot arribar a ser del 8%.

Segons les perspectives del Banc Mundial, les economies avançades són les més perjudicades per la pandèmia, amb una caiguda del 7% en l’activitat econòmica, mentre que la Covid-19 farà caure un 2,5% les economies emergents aquest any. Segons apunta l’organisme, les economies dels EUA i del Japó es contrauran un 6,1% el 2020.

L’informe ’Perspectives econòmiques mundials’, en el qual s’indica que les projeccions estan fetes amb “un grau d’incertesa inusual”, apunta a la “recessió global més profunda en vuit dècades”. A més, alerta que un allargament en el temps de la Covid-19, “agitacions” financeres o un replegament de comerç internacional poden provocar un enfonsament de l’economia encara més important.

A més, el Banc Mundial preveu una disminució dels ingressos per càpita d’un 3,6% aquest any, cosa que avisa “empenyerà milions de persones a la pobresa extrema”. Des del 1870 no es registrava una disminució del producte per càpita en tantes economies, segons l’organisme.

En l’informe, el Banc Mundial assenyala que els efectes de la Covid-19 estan sent especialment importants en els països més afectats per la pandèmia, però també en els més dependents del comerç internacional, el turisme, les exportacions de productes bàsics i el finançament extern.

L’organisme també indica que la pandèmia està agreujant les “vulnerabilitats” ja existents en les economies emergents i en desenvolupament i alerta que la suspensió de les classes i el difícil accés a serveis primaris de salut tindrà “repercussions a llarg termini en el desenvolupament del capital humà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona