Economia

Coronavirus

El govern espanyol dona per fet que ampliarà els ERTO fins al setembre i no descarta allargar-los fins al desembre si hi ha rebrot

Yolanda Díaz assegura que els agents socials i l’executiu estan “molt a prop” d’un acord

Demana a les parts que “es comprometin” amb el país i facin possible l’entesa per salvar empreses i llocs de treball

La ministra espanyola de Treball, Yolanda Díaz, ha afirmat aquest dimarts que el seu executiu està disposat a allargar els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per força major derivats de la crisi de la Covid-19 fins al setembre però ha afegit que té la “mirada llarga” sobre la possibilitat d’ampliar la mesura fins a final d’any si un rebrot del coronavirus ho fes necessari. El govern i els agents socials treballen per assolir un acord que permeti estendre la mesura almenys fins al setembre..

En declaracions a Telecinco, Díaz ha explicat que les negociacions avancen i les parts “estem molt a prop” d’un acord per fer l’ampliació fins al setembre, tot i que els agents socials demanaven allargar la mesura fins al 31 de desembre. Díaz ha afirmat que el termini de tres mesos que hi ha damunt la taula “no és discuteix” perquè tenen la certesa i la tranquil·litat que “si ho necessiten, el govern els acompanyarà”.

No obstant això, ha apuntat que el govern té “la mirada llarga i la fem extensiva fins a finals d’anys” perquè “tan de bo no passi res i tot vagi bé, però el govern està en preavís per a qualsevol reacció que haguem d’adoptar de manera immediata”.

Segons Díaz les negociacions de les últimes hores –aquest dilluns n’hi va haver una- han permès avançar molt en l’acord que el govern espanyol vol portar al Consell de Ministres el pròxim divendres. “Crec que estem molt a prop i que estem avançant”, ha dit.

En aquest sentit, ha demanat “un cop més” als agents socials que “es comprometin amb el seu país” i facin possible l’entesa per salvar empreses i llocs de treball. “Jo puc dictar un real decret –amb l’extensió dels ERTO– que doni tranquil·litat a empreses i treballadors. El plus és aconseguir un acord, ha dit.

La titular de Treball ha recordat que “hi ha sectors que ho estan passant molt malament” i per això busquen “una transició ordenada”, amb una proposta que és “sensata, acomodada a la realitat”, per la qual cosa ha confiat que “l’acord s’obri camí” malgrat que “uns demanen una mica més, en defensa dels seus interessos legítims”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona