Economia

Patronals i sindicats aproven la proposta del govern espanyol per a la pròrroga dels ERTO fins al 30 de setembre

El president de la CEOE diu que les negociacions s’estan allargant més de l’esperat perquè “cada coma és important”

El govern espanyol, patronals i sindicats han tancat finalment l’acord per prorrogar els Expedients de Regulació Temporals d’Ocupació (ERTO) fins al 30 de setembre.

La CEOE ha acceptat finalment l’última proposta que havia presentat el ministeri de Treball. En un comunicat, la patronal ha explicat que els òrgans de govern de la patronal han donat un “suport unànime” a la proposta “que presenta importants avenços respecte a la proposta inicial”.

La pròrroga dels ERTO fins a finals de setembre s’aprovarà aquest divendres en un Consell de Ministres extraordinari.

La CEOE, l’última part que faltava per acceptar el pacte, ha afirmat que seguirà treballant perquè “en el mes de setembre puguem abordar com s’afrontarà l’últim trimestre de l’any, sempre amb el desig compartit per les parts que aleshores ja s’hagi recuperat tota l’activitat possible”. En aquest sentit, el president de la CEOE (Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials), Antonio Garamendi, ha explicat que les negociacions s’estan allargant més de l’esperat perquè “cada coma és important”.

Per la seva banda, el secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha valorat de manera “molt positiva” l’acord assolit i ha recordat que els ERTO han salvat centenars de milers de llocs de treball en les últimes setmanes. Amb l’acord, ha dit, es dóna “un missatge de confiança a la societat” sobre el fet que “en situacions de màxima dificultat” els agents socials són capaços de posar-se d’acord.

Els agents socials reclamaven l’allargament dels ERTO fins a finals del 2020.

D’altra banda, el govern espanyol també ha tancat aquest dijous un altre acord per prorrogar la prestació per cessament d’activitat dels autònoms. En aquest cas, el govern espanyol ha pactat amb els autònoms allargar les ajudes més enllà del 30 de juny amb una nova prestació

L’acord també inclou exempcions del 100% de la quota al juliol, del 50% a l’agost i el 25% al setembre

Segons els sindicats, es podran acollir a la nova ajuda aquells que rebessin l’ajut extraordinari. Els beneficiaris de l’ajut extraordinari, a més, tindran exempcions en les quotes de la Seguretat Socials durant tres mesos més. En concret, el mes de juliol serà del 100%, a l’agost del 50% i al setembre del 25%.

D’altra banda, es posarà en marxa un nou subsidi per a autònoms de temporada, que havien quedat fora de les ajudes. La prestació podria tenir una durada de 4 mesos, de juliol a octubre, suposarà el 70% de la base reguladora —un mínim de 661 euros al mes— i per a rebre-la caldrà acreditar l’activitat d’autònom de temporada en els darrers dos anys. Els que rebin aquesta prestació, però, no podran treballar però rebran aquest subsidi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona