Economia

ECima crea un teixit capaç de refrigerar-se

El dispositiu termoelèctric dissenyat per ECima es pot integrar al vestuari de bombers, esportistes o operaris industrials

L’empresa ECima ha dissenyat un teixit tècnic que permet refrigerar la temperatura de manera automàtica, gràcies a un dispositiu termoelèctric flexible que no necessita connectar-se al corrent elèctric i que es pot integrar al vestuari de bombers, esportistes, operaris industrials o també aplicar-se a material hospitalari com ara la roba de llit o apòsits quirúrgics.

El dispositiu termoelèctric s’ha basat en la tecnologia de les anomenades cel·les Peltier, que s’integra en qualsevol material tèxtil per poder-ne controlar la temperatura en tot moment. La solució incorpora un sistema de connexió a una bateria que li proporciona l’energia per funcionar, sense que s’hagi de connectar al corrent, tot facilitant la mobilitat de l’usuari. El sistema incorpora una sèrie de sensors de temperatura, elements de control de potència i de ventilació per garantir la bona distribució del fred i l’eficiència del seu funcionament mitjançant la dissipació de la calor.

Segons Jordi Mota, responsable d’R+D a ECima, “la creixent demanda d’una millor atenció sanitària fa que la indústria de tèxtils per a ús mèdic avanci cap a al desenvolupament de productes que aporten noves funcionalitats per millorar la qualitat de vida dels pacients, com és el cas del control de la temperatura en aquelles situacions que ho requereixin”. Aquesta solució es pot aplicar “en aquelles situacions en que es requereixi un control de la temperatura”, explica Mota.

Per aquest projecte, ECima ha comptat amb un ajut de 73.000 euros d’ACCIÓ ,- en el marc del programa d’ajuts Nuclis d’R+D Empresarial Internacionals. Aquests ajuts impulsen projectes empresarials d’R+D entre empreses catalanes i socis internacionals. De fet, ECima està desenvolupant el projecte en col·laboració amb l’empresa Intelligent Textile Products (ITP) i el centre de recerca Leibniz Institute of Photonic Technology (IPHT), tots dos alemanys, i el centre tecnològic català Leitat, com a proveïdor tecnològic.L’empresa catalana ECima (Sabadell, Vallès Occidental) compta amb més de 60 anys d’experiència en el sector dels tèxtils tècnics, mentre que els socis alemanys del projecte s’especialitzen en el disseny i aplicació de recobriments de capa fina i sistemes per a smart textiles, així com el desenvolupament d’electrònica i la seva integració a tèxtils. Amb una plantilla d’una cinquantena de treballadors, ECima, que pertany al Clúster AEI Tèxtils, exporta el 70% de la seva producció a més de 40 països, principalment de la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona