Economia

Hisenda regularà el fons de 10.000 milions d’euros de suport a la solvència d’empreses estratègiques

Les beneficiàries no podran repartir dividends i el Consell d’Administració no podrà cobrar primes o variables

El Ministeri d’Hisenda ha anunciat que el govern espanyol regularà el fons de 10.000 milions d’euros de suport a la solvència d’empreses estratègiques, segons l’acord que ha pres aquest dimarts el Consell de Ministres.

L’instrument va ser aprovat el 3 de juliol, i avui s’ha donat llum verda a la manera com funcionarà. El fons estarà adscrit a Hisenda i el gestionarà un Consell Gestor a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (Sepi). Per accedir-hi, les empreses hauran de reunir un seguit de condicions, com ara que siguin no financeres i tinguin domicili social i els centres de treball principals a Espanya.

Un altre dels requisits és no constituir una empresa en crisi a 31 de desembre del 2019 i no haver sol·licitat la declaració de concurs voluntari, haver estat declarats insolvents en qualsevol procediment o trobar-se declarats en concurs abans del 31 de desembre del 2019.

Les empreses que es vulguin collir no podran repartir dividends i el Consell d’Administració no podrà cobrar primes o variables.

A banda, un altre requisit és que l’absència de suport públic temporal rebut amb càrrec al Fons produís el cessament de l’activitat del beneficiari, o tingués greus dificultats per mantenir-se en funcionament. Aquestes dificultats s’hauran de demostrar pel deteriorament, en particular, del coeficient deute/capital del beneficiari o per indicadors similars.

També s’ha de justificar que un cessament forçós d’activitat tindria un impacte negatiu elevat sobre l’activitat econòmica o l’ocupació, en l’àmbit estatal o autonòmic.

A més, s’ha de demostrar la viabilitat a mitjà i llarg termini, per a la qual cosa caldrà presentar amb la sol·licitud un pla de viabilitat per superar la situació de crisi i descriure la utilització projectada del suport públic sol·licitat amb càrrec al fons.

Altres requisits suposen la presentació d’una previsió de reemborsament del suport estatal o que l’empresa no hagi estat condemnada a través de sentència ferma a la pena de pèrdua de la possibilitat d’obtenir subvencions o ajuts públics o per delictes de prevaricació, suborn, malversació de cabals públics, tràfic d’influències, frau i exaccions il·legals o delictes urbanístics.

Finalment, les empreses que vulguin accedir al fons també hauran d’estar al corrent del pagament d’obligacions per reintegrament de subvencions o ajuts públics, així com estar al corrent a 31 de desembre del 2019 en el compliment de les obligacions tributàries o davant la Seguretat Social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona