Economia

Negociació contra rellotge per un acord a Nissan

Sense més marge de temps, la direcció de la companyia automobilística i els representants dels treballadors fan un últim intent per arribar a un pacte

Tensió i llargues hores de negociacions per aclarir quin futur té la fàbrica de Nissan a Barcelona. La direcció de la companyia automobilística i els representants dels treballadors van prémer a fons l’accelerador ahir, en una jornada a tot o res, per mirar de tancar un acord que, més o menys, conformi les dues parts. Arribats al punt que ja es té coll avall que Nissan portarà fins al final la seva ferma voluntat de tancar, el nus de l’assumpte recau sobre quines indemnitzacions comportarà l’acomiadament dels 2.525 treballadors afectats pel desmantellament de les plantes de Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca.

Sobre el paper, a mitjanit acabava el termini límit fixat per l’empresa perquè els sindicats acceptessin l’última oferta que havia presentat la direcció de Nissan.

Segons la companyia, ofereix indemnitzacions “molt per sobre” del que marca la llei i el tancament de les fàbriques al desembre del 2021, sempre que la plantilla desbloquegi la línia de producció i la feina es reprengui a finals d’aquest mes d’agost.

El sindicats, però, volen que la multinacional es comprometi que no hi hagi acomiadaments traumàtics fins al desembre del 2021, per tenir marge que arribi un possible inversor industrial. En aquest sentit, els sindicats demanen la creació d’una taula de reindustrialització en què participi la companyia i que permeti trobar un inversor industrial que garanteixi el manteniment de l’ocupació d’una gran majoria de la plantilla.

El Departament de Treball ha fet diversos intents per acostar posicions i, ahir mateix, va convocar els sindicats, que van deixar clara la seva intenció de no afluixar la corda. Cada cop amb un marge de temps més petit, la Generalitat intentava una mediació contra rellotge.

Malgrat tot, les negociacions van allargar-se ahir fins a la mitjanit, un fet ja habitual en totes les últimes reunions que han mantingut darrerament els treballadors i l’empresa.

LA XIFRA

2.525
treballadors afectats de manera directa pel tancament de les plantes catalanes de Nissan.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona