Un centenar de vins de la DO Empordà entre els excel·lents
La ‘Guía Peñín’ destaca els de varietats tradicionals i els monovarietals
La DO Empordà ha aconseguit, per segona vegada consecutiva, superar el centenar de vins valorats com a excel·lents (entre 90 i 94 punts) en la darrera edició de la Guía Peñín. En total, 104 vins empordanesos assoleixen aquesta qualificació i mantenen la tendència a l’alça de la darrera dècada (el 2012 van ser 31 els vins qualificats com a excel·lents per la Guía Peñín).
Els vins més ben puntuats per la guia són d’una única varietat i els elaborats amb les varietats tradicionals de la denominació: la garnatxa i la carinyena. En les primeres posicions, hi ha quatre vins amb 94 punts: dos del celler Perelada –el negre Finca Garbet 2016 i el dolç Perelada Garnatxa de l’Empordà 12 anys Dolç Natural 2006 Solera–; un del celler Espelt –el vi negre Les Elies 2018– i un vi dolç del Celler Gerisena –Somnis de Gerisena Sol i Serena.