Economia

Un centenar de vins de la DO Empordà entre els excel·lents

La ‘Guía Peñín’ destaca els de varietats tradicionals i els monovarietals

La DO Empordà ha aconseguit, per segona vegada consecutiva, superar el centenar de vins valorats com a excel·lents (entre 90 i 94 punts) en la darrera edició de la Guía Peñín. En total, 104 vins empordanesos assoleixen aquesta qualificació i mantenen la tendència a l’alça de la darrera dècada (el 2012 van ser 31 els vins qualificats com a excel·lents per la Guía Peñín).

Els vins més ben puntuats per la guia són d’una única varietat i els elaborats amb les varietats tradicionals de la denominació: la garnatxa i la carinyena. En les primeres posicions, hi ha quatre vins amb 94 punts: dos del celler Perelada –el negre Finca Garbet 2016 i el dolç Perelada Garnatxa de l’Empordà 12 anys Dolç Natural 2006 Solera–; un del celler Espelt –el vi negre Les Elies 2018– i un vi dolç del Celler Gerisena –Somnis de Gerisena Sol i Serena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona
ECONOMIA

El BBVA ja va descartar millorar l’oferta al Banc Sabadell

barcelona
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur