Economia

La borsa espanyola perd l’1,16% i el nivell de 7.000 punts

La borsa espanyola ha perdut aquest dijous l’1,16% i el nivell de 7.000 punts, recuperat fa només dos dies, per la caiguda de les places internacionals i dels grans valors, segons dades del mercat.

L’indicador principal del parquet nacional, l’IBEX 35, ha baixat 81,8 punts, aquest 1,16%, fins a 6.957,9 punts. Les pèrdues acumulades des del començament de l’any creixen fins al 27,14%.

A Europa, mentre l’euro es negociava a 1,185 dòlars, Milà ha cedit l’1,34%; Londres l’1,27% per la revaloració de la lliura, en tant que París ha baixat el 0,98% i Frankfurt el 0,54%.

La borsa espanyola perdia la cota de 7.000 punts després de l’obertura, encara que la recuperaria breument poc després per a situar-se definitivament sota aquest llindar dues hores després de l’arrencada de la negociació. No acompanyaven els comptes d’algunes companyies (les asseguradores Axa i Munic Re van retallar el seu resultat en el primer semestre prop del 40%) però si ajudava l’alça pròxima al 28% de les comandes industrials a Alemanya.

El Banc d’Anglaterra mantenia els tipus d’interès en el 0,1% per unanimitat i revisava a l’alça la previsió del PIB del Regne Unit d’enguany (que baixarà el 9,5%, enfront del 14% anterior), la qual cosa provocava la pujada de la lliura (en aquesta sessió l’euro ha arribat a perdre el 0,7% respecte a la divisa britànica, fins a 0,9 lliures per euro).

Tampoc ajudaven les negatives previsions de la IATA per a les aerolínies (el trànsit aeri no recuperarà fins a 2024 els nivells previs a la pandèmia del coronavirus).

Al tancament del mercat, la petita reculada de Wall Street a l’espera de conèixer demà les dades d’ús de juliol (les peticions setmanals de subsidis de desocupació van baixar fins a 1,19 milions, en més de 200.000) i de veure com continuen les converses polítiques sobre nous estímuls fiscals als Estats Units condicionaven el resultat final de la bossa espanyola.

Tots els grans valors han baixat: Telefónica el 3,92%, la major caiguda de l’IBEX, mentre que Repsol ha cedit el 3,66% (tercer lloc per pèrdues d’aquest índex); BBVA el 2,33%; Inditex i Banc Santander l’1,32% cadascun, i Iberdrola el 0,14%.

IAG s’ha situat en el segon lloc per pèrdues de l’IBEX amb una caiguda del 3,73%, en tant que Acerinox ha cedit el 2,96%; Cellnex el 2,75% i Immobiliària Colonial el 2,68%.

Només tres companyies de l’IBEX han pujat: Amadeus l’1,62%; Naturgy el 0,53% i Aena el 0,34%.

Els drets de l’ampliació de capital de Cellnex han liderat les pèrdues en el mercat continu en baixar el 9,87%, en tant que FCC ha ocupat el lloc contrari amb una pujada del 6,28%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA