Economia

La borsa espanyola perd l’1,16% i el nivell de 7.000 punts

La borsa espanyola ha perdut aquest dijous l’1,16% i el nivell de 7.000 punts, recuperat fa només dos dies, per la caiguda de les places internacionals i dels grans valors, segons dades del mercat.

L’indicador principal del parquet nacional, l’IBEX 35, ha baixat 81,8 punts, aquest 1,16%, fins a 6.957,9 punts. Les pèrdues acumulades des del començament de l’any creixen fins al 27,14%.

A Europa, mentre l’euro es negociava a 1,185 dòlars, Milà ha cedit l’1,34%; Londres l’1,27% per la revaloració de la lliura, en tant que París ha baixat el 0,98% i Frankfurt el 0,54%.

La borsa espanyola perdia la cota de 7.000 punts després de l’obertura, encara que la recuperaria breument poc després per a situar-se definitivament sota aquest llindar dues hores després de l’arrencada de la negociació. No acompanyaven els comptes d’algunes companyies (les asseguradores Axa i Munic Re van retallar el seu resultat en el primer semestre prop del 40%) però si ajudava l’alça pròxima al 28% de les comandes industrials a Alemanya.

El Banc d’Anglaterra mantenia els tipus d’interès en el 0,1% per unanimitat i revisava a l’alça la previsió del PIB del Regne Unit d’enguany (que baixarà el 9,5%, enfront del 14% anterior), la qual cosa provocava la pujada de la lliura (en aquesta sessió l’euro ha arribat a perdre el 0,7% respecte a la divisa britànica, fins a 0,9 lliures per euro).

Tampoc ajudaven les negatives previsions de la IATA per a les aerolínies (el trànsit aeri no recuperarà fins a 2024 els nivells previs a la pandèmia del coronavirus).

Al tancament del mercat, la petita reculada de Wall Street a l’espera de conèixer demà les dades d’ús de juliol (les peticions setmanals de subsidis de desocupació van baixar fins a 1,19 milions, en més de 200.000) i de veure com continuen les converses polítiques sobre nous estímuls fiscals als Estats Units condicionaven el resultat final de la bossa espanyola.

Tots els grans valors han baixat: Telefónica el 3,92%, la major caiguda de l’IBEX, mentre que Repsol ha cedit el 3,66% (tercer lloc per pèrdues d’aquest índex); BBVA el 2,33%; Inditex i Banc Santander l’1,32% cadascun, i Iberdrola el 0,14%.

IAG s’ha situat en el segon lloc per pèrdues de l’IBEX amb una caiguda del 3,73%, en tant que Acerinox ha cedit el 2,96%; Cellnex el 2,75% i Immobiliària Colonial el 2,68%.

Només tres companyies de l’IBEX han pujat: Amadeus l’1,62%; Naturgy el 0,53% i Aena el 0,34%.

Els drets de l’ampliació de capital de Cellnex han liderat les pèrdues en el mercat continu en baixar el 9,87%, en tant que FCC ha ocupat el lloc contrari amb una pujada del 6,28%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona