Economia

La borsa espanyola puja l’1,49% i recupera els 7.000 punts pels bancs

La borsa espanyola ha pujat aquest dilluns l’1,49% i ha recuperat el nivell de 7.000 punts, impulsada per la banca i per la majoria de les places internacionals, segons dades del mercat.

L’indicador de referència del parquet espanyol, l’IBEX 35, ha guanyat 103,4 punts, l’1,49%, fins a 7.053,9 punts. Des del començament d’aquest exercici encara acumula unes pèrdues del 26,13%.

A Europa, amb l’euro en 1,176 dòlars, Milà ha guanyat el 0,69%; París el 0,41%; Londres el 0,31% i Frankfurt el 0,1%.

La borsa espanyola començava el dia amb guanys de l’1% que li permetien recuperar la cota de 7.000 punts, animada pels bancs davant els rumors de fusions en el sector i la pujada del passat divendres a Wall Street.

A més, encara que continuaven les disputes entre la Xina i els Estats Units (el país asiàtic sancionava a diversos funcionaris estatunidencs i l’americà imposava sancions a Hong Kong), les ajudes aprovades aquest cap de setmana pel president Trump per als aturats aconseguien animar als mercats.

El creixement de dues dècimes de l’IPC xinès de juliol, fins al 2,7%, també ha estat considerat com una mostra de la recuperació d’aquesta economia.

No obstant això, i malgrat la millora de la confiança inversora en la zona euro a l’agost, i de la pujada del preu del petroli (el barril de Brent s’acostava a 45 dòlars) i dels futurs sobre els índexs estatunidencs, la borsa espanyola reduïa la seva pujada a mitja sessió i s’allunyava dels 7.000 punts. Més tard, però, recuperaria aquest nivell, sobre el qual es mantindria la resta de la jornada.

La pujada de Wall Street (l’índex Dow Jones d’Industrials avançava el 0,85%, encara que queien el S&P 500, el 0,17%, i el Nasdaq, el 0,8%), l’acceleració del repunt d’alguns bancs al final de la sessió i la pujada de l’1,5% del Brent, fins a 45,05 dòlars, van permetre a la borsa espanyola acabar en el preu màxim de la jornada.

L’índex sectorial de la banca ha pujat el 3,34% i dels seus valors han destacat la pujada del 15,17% de Liberbank, la major del mercat continu, amb Unicaja en segon lloc i una alça del 9,65%, com a Banc Sabadell va ocupar el tercer lloc en avançar el 9,41% (primer per guanys de l’IBEX).

En aquest índex ha ocupat el tercer lloc Bankia, que ha pujat un 6,56%, en tant que CaixaBank va quedar en cinquè lloc amb una pujada del 4,53%, com a Banc Santander ha guanyat el 3,22% i Bankinter i BBVA el 2,1% cadascun.

La resta dels grans valors ha conclòs el dia amb guanys: Telefónica el 2,22%; Repsol l’1,89%; Inditex el 0,67% i Iberdrola el 0,28%. També van aconseguir pujades destacades l’aerolínia IAG, el 8,91%, segon lloc de l’IBEX, o ArcelorMittal, el 4,92% (quart lloc per guanys).

Només dues companyies de l’IBEX han acabat amb pèrdues: Indra ha baixat el 2,37% i Grifols l’1,94%, mentre que MasMóvil ha repetit cotització.

L’interès del deute espanyol se situava en el 0,26% i la prima de risc en 78 punts bàsics. L’or baixava el 0,15%, fins a 2.032,5 dòlars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El port de la marina acollirà durant nou dies la Fira del Vaixell d’Ocasió

EMPURIABRAVA
ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona