Economia

Montero diu que “no s’entenen les crítiques que s’estan plantejant” dels romanents

La ministra d’Hisenda defensa que és “l’única solució possible” i que presenta “avantatges” per als ajuntaments

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha defensat que l’acord amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) sobre l’ús de part dels romanents implica “avantatges” per als ajuntaments i és “l’única solució possible”.

“No s’entenen les crítiques que s’estan plantejant per part d’alguns grups”, ha afirmat aquest dimecres en roda de premsa des de l’Ajuntament de Rota (Cadis).

Sobre l’oposició del PP a l’acord, que parla de “confiscació” dels estalvis municipals, Montero ha criticat “l’intent permanent de desgastar” el govern espanyol “utilitzant tots els ressorts” possibles. La ministra d’Hisenda ha admès que la proposta és “complexa” perquè la qüestió “no tenia una solució fàcil”.

Montero ha remarcat que la cessió dels romanents municipals a l’Estat per rebre’n el 35% lliure de dèficit entre 2020 i 2021 és voluntària i que, per tant, aquells que no estiguin d’acord poden no acollir-se a aquesta possibilitat. Per això, la ministra d’Hisenda afirma que “no entén” aquesta oposició a l’acord.

La ministra d’Hisenda ha demanat que la “bronca política” que generen alguns partits, en referència al PP, “no arrossegui” la resta i els faci tombar l’acord, que s’ha d’aprovar al Congrés, o rebutjar cedir els romanents.

“Seria una pena que els ajuntaments es quedin sense la possibilitat d’utilitzar els romanents i de relaxar les regles fiscals”, ha dit Montero, que no veu sentit al fet que es pugui no convalidar.

Montero ha criticat que aquells que rebutgen l’acord en cap moment han proposat un “pla B” i ha afirmat que és el primer cop que el govern espanyol, des que el PP va aprovar la llei d’estabilitat pressupostaria, “mou fitxa” i fa una proposta perquè els ajuntaments puguin utilitzar el superàvit acumulat.

Segons la titular d’Hisenda, l’Estat no es veu beneficiat per aquesta fórmula, ja que “no té necessitat” de recórrer als estalvis dels ajuntaments per finançar-se.

A més, Montero ha destacat que la FEMP té “representativitat” i s’ha negociat la proposta amb ells. “Sembla poc adequat que ara sigui quan es comencen a plantejar problemes” després que s’hagi estat negociant, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona