Economia

Kreedit obté 25 milions de finançament durant la pandèmia

La consultora financera vaticina que durant els pròxims mesos, les empreses tindran dificultats per accedir al nou finançament

La consultora financera Kreedit ha obtingut 25 milions d’euros en finançament durant els mesos de març a juliol, amb un 80% d’aquest volum destinat a pimes catalanes, mentre que el 20% restant s’ha destinat a pimes d’arreu de l’Estat.

Aquest import s’ha obtingut d’una trentena de bancs, organismes públics de caràcter autonòmic i estatal i una dotzena d’empreses extrabancàries (direct lending, crowd lending, etc.).

Durant els nou anys i mig que porta desenvolupament la seva activitat de finançament, Kreedit ha superat les 1.100 empreses ateses. Segons el director executiu de Kreedit, Jordi Solé, “cada vegada són més les empreses que recorren a la professionalització i externalització de les gestions encaminades a obtenir finançament, perquè és la forma d’obtenir les millors solucions i deslliurar-se, al mateix temps, de la càrrega de treball administratiu que comporta.”

Segons la consultora, en els pròxims mesos la majoria d’empreses veuran com s’incrementa la dificultat per accedir al nou finançament, donat que es trobaran en un context molt desfavorable. D’una banda, els seus comptes de resultats mostraran una minva en vendes, marges i resultats i, de l’altra, els seus balanços mostraran un sobreendeutament, com a conseqüència dels préstecs ICO obtinguts durant els mesos de baixa activitat. A això se sumarà el fet que els bancs no comptaran amb l’aval de l’ICO.

A aquests entrebancs també hi contriburina alguns processos de concentració bancària que es preveuen per als pròxims mesos, en què no només hi participaran entitats mitjanes com ara Liberbank o Unicaja, sinó que, probablement també s’hi veuran involucrades entitats de més grandària, com ara Bankia, Banc Sabadell o BBVA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona