Economia

Tremosa veu “molt bona notícia” que un fabricant de bateries elèctriques pugui ocupar el lloc de Nissan a la Zona Franca

El nou conseller d’Empresa celebra que la companyia sigui de l’àmbit de la mobilitat futura i sostenible

El nou conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha qualificat de “molt bona notícia” la probable instal·lació d’un fabricant de bateries elèctriques als terrenys que Nissan deixi a la Zona Franca a partir de finals del 2021. “És una molt bona notícia saber que hi ha empreses de mobilitat sostenible futura i això ens interessa molt”, ha assenyalat Tremosa en referència a l’entrevista que publica aquest divendres a l’ACN al president de Foment del Treball, Josep Sánchez, on revela que la companyia estaria disposada a invertir 3.500 milions d’euros i oferir 3.000 llocs de treball directes i 18.000 d’indirectes. El conseller, que ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio, ha obert la porta a oferir ajudes públiques a l’empresa.

Tremosa ha explicat que hi ha “diversos candidats” per ocupar el lloc de la marca nipona i ha lloat que la consellera sortint, Àngels Chacon, hagi estat “molt discreta” en les negociacions. El conseller ha subratllat la idoneïtat dels terrenys a la Zona Franca i ha recordat al costat hi té el port, l’aeroport, l’autovia, mà d’obra i pimes propers.

En cas que el fabricant de bateries s’instal·la finalment als terrenys de Nissan a la Zona Franca, Tremosa ha obert la porta a que puguin tenir ajudes públiques si la Generalitat té marge pressupostari i “fes falta”.

En una entrevista a l’ACN, el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha explicat que l’empresa està disposada a mantenir la plantilla i que ha presentat un projecte “bastant ben elaborat” que també actuaria com a proveïdor de bateries elèctriques a Seat i en d’altres plantes del sud d’Europa.

L’opinió de Chacón

L’exconsellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha destacat que l’oferta d’una empresa de bateries elèctriques per invertir 3.500 milions d’euros a la planta de Nissan a la Zona Franca demostra que “el temps i la feina persistent acaben donant fruits”. Chacón assegura que ara cal “tancar els serrells” de l’operació que encara queden. “Són bones notícies per molts famílies, el nostre objectiu”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva