La Borsa
Més valors
Economia

El 84% dels espanyols voldria fer teletreball entre dos i tres dies a la setmana

Un informe situa entre 264 i 660 euros l’estalvi en transport i fins a 616 euros en alimentació

Les empreses podrien estalviar més de 1.300 euros l’any per treballador

Una enquesta presentada per la Cambra de Comerç d’Espanya revela que el 84% dels ciutadans de l’Estat voldrien fer teletreball entre dos i tres dies a la setmana.

Els avantatges que assenyalen els enquestats sobre el teletreball són la reducció dels temps de desplaçament, amb un 62%, seguit de l’estalvi en roba i alimentació, amb un 59%, i passar més temps amb la família, amb un 53%. Per contra, entre els principals inconvenients se situen la manca de contacte social, amb un 50%, juntament amb al confusió de l’horari laboral i la vida personal (44%) i la sobrecàrrega de feina (37%).

El sondeig posa de manifest que el 74% dels treballadors considera que la seva feina es pot dur a terme de manera  remota total o parcialment. Tot i així, el 41% dels enquestats alerta que voldria millorar els recursos tècnics per treballar a distància, mentre que la voluntat per part de les empreses es troba com a segona de les dificultats.

L’informe subratlla que l’estalvi per treballador en transport se situa entre 264 euros i 660 euros i en menjar pot arribar fins als 616 euros. Per part de l’empresa, en una companyia amb 100 treballadors de mitjana, l’estalvi seria de 1.350 euros per persona i any.
Aquest estalvi vindria donat per la reducció de l’ús de l’espai d’oficina, si bé en altres capítols com el menor consum de material o la reducció de desplaçaments és difícil establir una connexió amb el teletreball, segons l’estudi.

L’autora de l’informe és l’executiva sènior de l’IESE, Adriana Scozzafava, que en la seva presentació ha estat acompanyada per la directora general de la Cambra d’Espanya, Immaculada Riera; la presidenta de Woman in a Legal World, Marlen Estévez; i la presidenta de 50&50 Gender Leadership, Glòria Lomana.Els hotelers gironins volen un rescat per al sector turístic

Girona / Barcelona

Plataforma de venda en línia per al mercat nacional

Girona
economia

Caprabo estrena seu corporativa a la ZAL de la Zona Franca

El nombre d’hipoteques cau un 22,5% a Catalunya durant el juliol

barcelona

Evitar falsificacions amb tecnologia “blockchain”

barcelona

Els treballadors d’Acciona bloquegen l’entrada de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca per protestar contra l’ERO

barcelona
Patenten un corall postís per vetllar pel fons marí
Economia

Patenten un corall postís per vetllar pel fons marí

Economia

Fainé i Gortázar declaren com a querellats en la compra de BPI

opinió

Model econòmic d’alt valor afegit i salaris dignes

President de la Cambra de Barcelona