Economia

Creix la innovació en bateries i emmagatzematge d’electricitat

Un informe d’OEP i IAE revela que entre els anys 2005 i 2018 l’activitat en el procés de patents va créixer un 14% anual, més que altres àmbits tecnològics

Entre els anys 2005 i 2018, l’activitat en el procés de patents de bateries i altres tecnologies d’emmagatzematge d’electricitat va créixer a un ritme mitjà anual del 14% arreu del món, quatre vegades més ràpid que la mitjana de qualsevol àmbit tecnològic, segons un estudi conjunt de l’Oficina Europea de Patents (OEP) i l’Agència Internacional de l’Energia (AIE).

Segons aquest informe, titulat La innovació en matèria de bateries i emmagatzematge d’electricitat: un anàlisi global basa en dades de patents, les bateries representen gairebé el 90% de tota l’activitat del procés de patents a l’àmbit de l’emmagatzematge d’electricitat, i que l’augment de la innovació es deu bàsicament als avenços que s’han assolit en el camp de les bateries de liti recarregables que es fan servir en dispositius electrònics de consum i cotxes elèctrics. La mobilitat elèctrica està impulsant el desenvolupament de nous compostos químics d’ions de liti que es destinaran a millorar la producció elèctrica, la durabilitat, la velocitat de càrrega i descàrrega i el reciclatge. Els progressos tecnològics també estan impulsat per la necessitat d’integrar volums més grans d’energies renovables com l’eòlica i la solar a les xarxes elèctriques.

Com revela l’estudi, Japó i Corea del Sud posseeixen un lideratge ferm en matèria de tecnologia de bateries a escala mundial, i estan per damunt d’Europa, Xina i els Estats Units en el nombre de patents internacionals presentades en aquest sector.

Dins d’Europa, Alemanya presenta el més gran nombre de patents en tecnologia de bateries (5.080 patents entre 2000 i 2018), per davant de França (1.354 patents) i el Regne Unit (652). Espanya va aportar 118 famílies de patents internacionals en aquest període, dels quals la meitat (65 patents) es van registrar entre 2014 i 2018, cosa que marca una tendència a l’alça durant els darrers anys.

Val a dir que desenvolupar un emmagatzematge d’electricitat millor i més barat és un important repte de futur, ja que, d’acord amb l’escenari de desenvolupament de l’AIE, perquè el món compleixi els objectius en matèria de clima i energia sostenible, d’aquí al 2040 faran falta prop de 10.000 gigawats-hora de bateries i altres formes d’emmagatzematge d’energia a tot el món, és a adir, 50 vegades la grandària del mercat actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA