Economia

Girona ajorna fins l’any que ve la creació del baixador de busos turístics a Pedret

El govern municipal s’havia plantejat senyalitzar-lo aquesta tardor sense que fos encara operatiu, però al final s’ha optat per esperar a la primavera que ve

El projecte de nou baixador per als busos turístics a Pedret s’ajorna definitivament fins a l’any que ve en vista de la situació actual de falta de grups turístics a causa de la pandèmia de la Covid-19, segons ha confirmat la regidora de Mobilitat de Girona, Marta Sureda, responsable de la senyalització del nou baixador.

El govern de Girona va anunciar a principis de març l’habilitació de tres places com a punt de càrrega i descàrrega de viatgers per als busos turístics a l’inici de la ronda de Pedret just a tocar del pont cap a la Copa (en una zona on ara hi ha aparcaments en bateria). La intenció era que es posés en funcionament per Setmana Santa, un cop s’haguessin fet diverses obres de mobilitat compromeses amb els veïns com a contrapartida. L’esclat de la pandèmia de la Covid-19, a mitjan març, però, va aturar-ho tot. Des del govern municipal s’ha sospesat els últims mesos la possibilitat de senyalitzar aquesta tardor les tres noves places per a busos a Pedret –a més de les noves places d’aparcament que s’habilitaran en una altra zona del barri per substituir les que es perden pel baixador–, tot i que de moment el baixador no entrés encara en funcionament. La idea era que ja estigués a punt per quan fos necessari. Al final, però, s’ha vist que no tenia sentit fer-ho ara, en vista de la situació actual, i s’ha decidit ajornar el tema fins a la primavera que ve. Llavors es tornarà a avaluar quina és la situació i quines perspectives hi ha de cara a l’estiu del 2021.

Tercer punt a la ciutat

El baixador de Pedret ha de ser el tercer punt de càrrega i descàrrega de viatgers per als busos turístics, sumant-se al de l’estació de busos i al de Fontajau, que és l’únic en què es pot, a més, aparcar l’autocar. L’Ajuntament de Girona va suprimir l’1 de març del 2019 l’aparcament per a busos de Canalejas i va habilitar com a únics punts Fontajau i l’estació de busos, cosa que va provocar fortes crítiques per l’allunyament del cetre. Un any després es va admetre que faltava un punt de descàrrega al nord i es va anunciar el baixador de Pedret, amb un accés molt més proper al Barri Vell.

LA XIFRA

3
places
per a busos hi haurà al futur nou baixador per a busos turístics a la ronda de Pedret.

LA DATA

01.03.19
Dia
en què es va prohibir la parada de busos a Canalejas, que va deixar Fontajau i l’estació de busos com a únics punts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA