Economia

L’impacte de suspendre fires: 550 milions d’euros

L’impacte de la pandèmia en forma de suspensió de l’activitat firal va ser, entre abril i juny, de 550 milions d’euros. Aquestes pèrdues es van produir a causa de la cancel·lació en aquell període de 117 de les 462 fires previstes per a aquest any, segons dades de la Federació de Fires de Catalunya (Fefic). L’ajornament de l’Integrated Systems Europe (ISE) i del Mobile World Congress (MWC) fins al juny del 2021 contrasta, però, amb la reactivació dels congressos de menor format. Així ho assegurava ahir el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, en declaracions a l’ACN: “La primera part de l’any –va augurar– l’orientarem a esdeveniments d’índole més local, i totes les fires de caràcter internacional, que requereixen un alt nivell de mobilitat, es desplaçaran a la primavera.”

El segon trimestre concentra generalment el 40% de les fires de tot l’exercici, i un altre 40% tenen lloc en els últims tres mesos. “Ara comença a haver-hi moviment, i és una gran notícia”, va assegurar la presidenta de la Fefic i directora general de la Fira de Girona, Coralí Cunyat. I el Biz Barcelona n’és un exemple. Celebrat entre el 21 i el 23 de setembre, aquest esdeveniment ha suposat el retorn a l’activitat de Fira de Barcelona després dels mesos d’aturada per la pandèmia, i ha estat el primer de tot l’Estat a adoptar un format híbrid. “Amb comptagotes, però comencen a produir-se esdeveniments, i això és bon senyal”, va confirmar el director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), David Font.

“Hem de ser capaços d’aconseguir –va indicar Cunyat– que les empreses expositores participin en les nostres fires”, per a les quals, un cop dissenyades, cal habilitar les mesures sanitàries adients, ja que, segons va concloure la presidenta de la Fefic, la seguretat és, ara com ara, un dels focus més rellevants del sector, que ja hi ha fet “una gran feina”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA