Economia

Els hotelers gironins volen un rescat per al sector turístic

El president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, ha traslladat aquesta i altres propostes a la Generalitat perquè ho “exigeixi” al govern de l’Estat

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona ha sol·licitat que la Generalitat de Catalunya reclami al govern de l’Estat un rescat per al sector turístic mitjançant els fons europeus. El president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, ho va proposar ahir en el marc d’una reunió al Palau de la Generalitat de Catalunya entre els representants de la institució i del sector de la restauració català. La finalitat d’aquesta trobada era intercanviar punts de vista i opinions en relació amb la situació de pandèmia mundial per la Covid-19.

A fons perdut

Escudero va suggerir que la millor manera de repartir aquests fons entre les empreses del sector era mitjançant una ajuda a fons perdut. “Una subvenció que s’hauria d’atorgar basada en el mateix percentatge amb què s’ajuda els treballadors a través dels ERTO”, va dir Escudero. Caldria, a més, allargar els ERTO fins a Setmana Santa del 2021 i que s’ampliïn els terminis de les línies ICO, les carències hipotecàries i les ajudes directes.

El president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona va proposar que l’accés a les empreses per obtenir aquestes subvencions fos a través d’una comparació dels balanços d’aquest any respecte a l’impost de societats dels últims dos o tres anys. Aquestes dades permetrien veure que, si amb la diferència es mostressin pèrdues –com passaria amb la majoria de les empreses del sector–, es compensés a través d’una ajuda econòmica sobre el percentatge que s’establís del total de les pèrdues, que, si fos comparable amb els ERTO, es demana que sigui d’un 70%.

Els representants de la Generalitat van demanar al sector de la restauració que fes d’interlocutor entre les seves empreses de les mesures de seguretat en matèria de salut pública, entre les quals hi ha l’ús de la mascareta, la preservació de l’activitat mantenint les distàncies de seguretat establertes entre les taules i les persones o la no agrupació de taules amb més persones que la normativa requereix –ara són sis–, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona