Economia

8wires i Eurecat reben 2,4 milions de la UE

Desenvolupen una solució tecnològica per millorar la preparació dels pacients que han de ser sotmesos a una intervenció quirúrgica i així evitar complicacions

L’empresa 8wires, en associació amb el centre tecnològic Eurecat, ha rebut 2,4 milions d’euros d’un projecte europeu que té per objecte millorar la preparació dels pacients, abans de ser sotmesos a una operació quirúrgica.

En concret, 8wires i Eurecat desenvoluparan dues aplicacions que ajuden els pacients a deixar de fumar i beure alcohol abans de sotmetre’s a una intervenció, amb l’objectiu de reduir a la meitat possibles complicacions. Aquestes solucions tecnològiques s’adrecen fonamentalment a pacients que han de ser sotmesos a una operació de maluc i genoll, molts dels quals amb més de 65 anys d’edat. L’objectiu és que el metge prescrigui una teràpia digital al pacient durant el mes previ a la intervenció, que aquest podrà seguir mitjançant l’ús de la solució digital. Quan l’usuari comença a fer servir aquesta plataforma digital, rep un seguit de recomanacions per deixar els hàbits poc saludables al mateix temps que rep assessorament de fisioterapeutes i psicòlegs per fer front a la intervenció.

Segons el CEO de 8wires, Anxo Armada, “està demostrat que si deixes de fumar i beure quatre setmanes abans d’una operació, les complicacions es redueixen a la meitat i això no només té conseqüències per a la salut dels pacients, que es recuperen abans, sinó que també té un impacte en els costos operatius del sistema sanitari”.

Per la seva banda, el director d’eHealth d’Eurecat, Felip Miralles, subratlla que “la innovació impulsada pel projecte permet realitzar intervencions i anàlisis individualitzades, seguir mètodes basats en evidència per al canvi de comportament i hàbits, així com aprofitar el potencial de la tecnologia i els formats digitals per maximitzar l’abast de les intervencions”.

Fundada al 2016 a Barcelona, 8wires compta amb un equip d’una quinzena de persones i s’especialitza en la consultoria en big data així com en la gestió de dades i millora de l’experiència d’usuari per als sectors de la salut, el turisme i la logística. Per la seva banda, el centre Eurecat, que aplega més de 650 professionals i dona servei a més de 1.600 empreses.

Per aquest projecte, 8wires i Eurecat han comptat amb el suport ACCIÓ.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona