Economia

Moirai Biodesign crea un nou kit de diagnòstic

La biotecnològica amb seu al Parc Científic ha creat un mètode per detectar en poc temps, un procés inflamatori que pot aparèixer després d’una infecció

La biotecnològica lleidatana Moirai Biodesign ha creat un nou kit de diagnòstic, que aquesta vegada permet detectar la sèpsia (procés inflamatori que pot aparèixer després d’una infecció) amb una mostra de sang del pacient, sense haver de fer un hemocultiu previ.

El kit de diagnòstic, a més de detectar els patògens que generen la sèpsia, que pot ser potencialment mortal, també detecta les resistències als antibiòtics en un termini curt de temps, de poques hores, molt més ràpid que amb l’anàlisi de l’hemocultiu, que pot demanar diversos dies per arribar a un diagnòstic segur.

El dispositiu de diagnòstic de Moirai Biodesign es basa en la seva tecnologia de biosensors, que només necessita una mostra de sang per identificar els bacteris que causen la sèpsia. Com diu el CEO de la companyia, Amadís Pagès, “en menys de tres hores, es poden obtenir resultats senzillament amb una mostra de sang, avançant-nos a la realització de l’hemocultiu, que es podria allargar fins a 5 dies, fet que permet als especialistes clínics prendre decisions més ràpides.” La companyia ja disposa d’un primer pilot d’aquest dispositiu que al llarg dels propers mesos passarà per la fase de validació. El seu objectiu és comercialitzar el dispositiu en hospitals.

Aquest kit consisteix en un conjunt de reactius que analitza les mostres segons diferents biomarcadors bacterians, “una tecnologia que Moirai va desenvolupar inicialment per a la detecció de la leucèmia i que ara aplica a la sèpsia”, explica Pagès.

Moirai Biodesign ha estat beneficiària d’un ajut d’ACCIÓ per valor de 75.000 euros, que es destinaran a cobrir despeses de personal, contractar serveis a tercers, invertir en material i equipaments o elaborar estratègies de comercialització.

Amb seu al Parc Científic de Barcelona, la companyia compta amb un equip de sis especialistes en biomedicina, bioquímica i intel·ligència artificial, entre d’altres. Moirai Biodesign té previst continuar ampliant les aplicacions d’aquesta tecnologia de biosensors per poder adaptar-la per la detecció d’altres tipologies de malalties.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona