Economia

El sector del turisme gironí fa pinya i es mobilitza

Convoca una concentració de tots els àmbits afectats davant la Generalitat per protestar pel tancament de bars i restaurants

Reclamen altres solucions i ajudes directes per al sector

Històrica mobilització del sector del turisme i l’hostaleria a les comarques gironines. La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, que engloba onze associacions comarcals i locals del sector de l’hostaleria i té 1.550 empreses federades, ha convocat per demà una concentració a Girona sota el lema El tancament no és la solució. Els nostres establiments són segurs. L’objectiu de la concentració, a les 11.30 h del matí davant la delegació de la Generalitat, té com a objectiu mostrar el seu rebuig a les mesures que han obligat a tancar bars i restaurants però que també afecten el sector hoteler. LAssociació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona –adherida a la Federació– ha fet una crida a participar en la concentració adreçada a tots els sectors vinculats al turisme, com ara el comerç, l’oci nocturn i els transports, entre d’altres. Així mateix, recomana als assistents que hi vagin amb la vestimenta habitual de feina. El president de la federació d’hostaleria, Antoni Escudero, ja ha demanat al govern català que reconsideri la situació i que s’adoptin les mesures que estan fent en altres països i que no han comportat el tancament d’establiments. Com a exemple, va dir, el toc de queda. Escudero també demana mesures per preservar l’economia, com ara un pla d’ajuts directes i de rescat al sector turístic. Per Escudero també és prioritari que els fons europeus arribin a les empreses perquè, si no és així, augura que moltes empreses “es quedaran pel camí”.

Aquesta demanda d’ajudes directes fa dies que es reclama per part del sector, adduint a l’impacte econòmic que comporta el tancament dels establiments. Les darreres reclamacions han estat les del les empreses que integren el Grup Costa Brava Centre, que han anunciat que acaten les noves restriccions però que, per contra, reclamen ajudes directes per garantir la supervivència d’un sector “cabdal en l’economia catalana”. Així mateix, també reclamen que el mateix rigor que s’exigeix al sector de l’hostaleria i la restauració s’apliqui a aquells ciutadans que no respecten les normes establertes per reduir l’augment de contagis, com és l’ús de la mascareta, la limitació de trobades a només sis persones o la prohibició de celebrar festes amb menjar i beure en espais públics o privats.

També l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) denuncia que les mesures adoptades, com els ERTO, són insuficients, i reclamen ajudes directes urgents per salvar les empreses. El president de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava, Lluís Parera, ha advertit que si no hi ha compromisos contundents i eficaços per part de les administracions cap al sector moltes empreses no resistiran una altra temporada com aquesta, es veuran abocades a tancar i molts treballadors es poden quedar sense feina.

LA FRASE

No estem d’acord que la solució sigui tancar els nostres negocis i no estem d’acord que siguem el principal focus
Antoni Escudero

LA DATA

23.10.20
Dia
que està convocada la concentració davant la Generalitat a Girona. A partir de les 11.30 h del matí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA