Economia

El Govern acorda posar en marxa noves ajudes als autònoms amb un “mecanisme més àgil”

La Generalitat vol arribar ara al màxim d’afectats possible i que les mesures es mantinguin “de manera regular”

Els tècnics tributaris qualifiquen de “desastrosa” la gestió de les ajudes als autònoms: “Era com una loteria”

El Govern ha acordat dissenyar i posar en marxa noves ajudes als autònoms “a través d’un nou mecanisme legal més àgil, que arribi al màxim d’afectats possible i que es mantingui de manera regular en el temps mentre duri la pandèmia”.

Aquesta ha estat la principal decisió en una reunió d’urgència aquest dimarts a la tarda a Palau entre el vicepresident Pere Aragonès, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i els consellers Chakir El Homrani i Jordi Puigneró.

L’executiu reacciona així a les crítiques per la línia de 20 milions d’euros, que s’ha esgotat en poc més de 24 hores i ha provocat un col·lapse a la web de Treball. “No ha funcionat com esperava i lamentem els inconvenients ocasionats”, han reconegut des de la Generalitat.

Per tal de treballar en aquest objectiu de crear noves ajudes als autònoms “amb la major urgència”, el Govern també ha decidit crear un equip de treball interdepartamental, coordinat per Vicepresidència, Economia i Hisenda. “La Generalitat manté la seva voluntat permanent de buscar solucions d’acompanyament econòmic pels sectors més afectats per la crisi de la Covid-19, com ha demostrat des de l’inici de la pandèmia, malgrat les limitacions imposades”, han recalcat fonts de l’executiu.

En paral·lel, la Generalitat continua exigint al govern espanyol que abordi amb la màxima celeritat un pla de xoc de suport econòmic i social, que inclogui la moratòria d’impostos i cotitzacions socials pels sectors més afectats. “En l’àmbit laboral cal que l’Estat ofereixi solucions immediates als treballadors i treballadores afectats pel bloqueig en la tramitació dels ERTO, el cobrament del subsidi d’atur i l’Ingrés Mínim Vital (IMV)”, han insistit des de l’executiu català.

Per la seva banda, l’Associació Professional de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears (APttCB) ha qualificat de “desastrosa” la gestió de les ajudes als autònoms per part de la Generalitat. “El fet d’aconseguir sol·licitar aquest ajut era com una loteria. El sistema estava totalment bloquejat. La possibilitat de poder presentar sol·licituds era absolutament aleatòria i no permetia realitzar les corresponents entrades”, ha assegurat la vicepresidenta de l’APttCB, Montse González.

Des de l’Associació Professional de Tècnics Tributaris es planteja al Govern l’ampliació de la partida pressupostària i tornar a obrir una nova convocatòria, però amb unes característiques tècniques que permetin la presentació massiva de sol·licituds. “Des d’ahir dilluns els despatxos d’assessors fiscals i tècnics tributaris han dedicat els seus esforços a intentar tramitar les sol·licituds dels seus clients, en la gran majoria dels casos sense èxit”, ha apuntat González.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona