Economia

Fira de Barcelona factura la meitat i augura un bon 2021

Tanca l’exercici amb uns ingressos de 82 milions, però confia que l’any vinent la xifra de negoci repuntarà fins als 125 milions

Ha frenat l’impacte de la pandèmia gràcies a una injecció pública de 10 milions

Fira de Barcelona ha vist com l’impacte de la pandèmia ha escurçat aquest any a menys de la meitat la seva xifra de negoci, ja que tan sols ha facturat 82 milions d’euros quan els ingressos habituals s’acosten als 200 milions. El cop, però, no ha estat més gran gràcies a l’exoneració del cànon de sis milions que la Fira abona per l’ús dels espais i per la injecció de 10 milions que van aportar a mitges la Generalitat i l’Ajuntament barceloní, que han facilitat que la institució salvi els mobles de l’any i pugui celebrar una petita part dels esdeveniments habituals, entre els quals hi ha el BizBarcelona, el Saló de l’Ocupació i l’Smart City, aquest últim en format no presencial.

Malgrat tot, els responsables de la Fira, que ahir van presentar els comptes, es van mostrar moderadament optimistes amb vista al 2021, quan preveuen uns ingressos que vorejaran els 125 milions.

Les expectatives creades per la distribució immediata de la vacuna i la generalització dels tests ràpids han obert una porta d’esperança per a l’activitat firal a la capital catalana. Ho constatava el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, que va recordar que l’aportació del govern i el consistori ha contribuït a donar “solvència” a la Fira, que vol engegar el 2021 amb “fortalesa”. Entre els salons previstos per al primer tram de l’any hi ha el de l’Ensenyament i també un dels esdeveniments referencials de la institució, l’Alimentària. El primer, però, no es farà fins a l’abril, i serà presencial, però aprofitant que el públic que hi assisteix és de proximitat. L’Alimentària coincidirà amb l’Automobile, un mes més tard, i ja s’experimentarà amb públic internacional.

La fira de l’audiovisual ISE, que s’estrena a Barcelona, i els aquest any ajornats Sónar i Mobile arribaran al juny, però, segons Serrallonga, “és raonable” no esperar una total normalitat fins a la tardor.

A més del director general, a la presentació hi havia el president de la Fira, Pau Relat; l’alcaldessa de Barcelona i presidenta del consell general de la Fira, Ada Colau, i el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, que va reivindicar el protagonisme de la institució firal com a motor dinamitzador de l’economia catalana i del teixit industrial.

En aquest sentit, Relat va recordar que en condicions normals Fira de Barcelona té un impacte econòmic de més de 4.700 milions anuals. Relat va anunciar finalment que continua endavant el projecte d’ampliació del 25% de l’espai de Gran Via, que igualarà així en superfície les fires de Frankfurt, Milà i Hannover.

LA FRASE

Treballem per salvar vides, però també empreses i per reduir la mortalitat empresarial
Ramon Tremosa
Conseller d’empresa i coneixement de la Generalitat

Canadell deixa de presidir el Consell de Cambres

Joan Canadell, president de la Cambra de Barcelona, ha renunciat a la presidència del Consell de Cambres. El motiu és la seva concurrència a la llista de JxCat, tot i que legalment no són incompatibles.

Vall d’Hebron estrena consultes externes d’infantil

La consellera de Salut, Alba Vergés, va ser ahir a l’hospital universitari Vall d’Hebron per inaugurar-hi les noves consultes externes de l’hospital infantil, després d’efectuar una visita per les instal·lacions.

Els anticossos de Covid-19 duren almenys 6 mesos

Els anticossos contra la Covid-19 es mantenen com a mínim sis mesos, segons un estudi liderat per IrsiCaixa. Els investigadors s’han basat en el seguiment de 210 persones contagiades amb el virus.

Acomiaden 231 treballadors de la Sagrada Família

L’empresa MagmaCultura i la Sagrada Família han rescindit el contracte anual per proveir el servei d’atenció i venda d’entrades al temple. D’aquesta manera, dimecres van ser acomiadats 231 treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA