Economia

Indignació entre els sectors afectats un cop més per les restriccions

Les crítiques a la gestió del govern s’intensifiquen i es demanen dimissions

L’hostaleria i el comerç insisteixen a reclamar compensacions econòmiques

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona –juntament amb les altres federacions catalanes– va emetre ahir un comunicat en què demana “accions més precises per poder combinar l’activitat econòmica amb la lluita contra la pandèmia, guanyant mobilitat, fins que puguem gaudir d’un entorn més estable”, així com rebre compensacions econòmiques “d’una vegada”. Així mateix, exigeixen reunions periòdiques amb el govern, “que es deixi de criminalitzar el sector” i que tothom “prengui nota” del “maltracte” que rep aquest sector i que això es tingui en compte a l’hora d’anar a votar el dia 14 de febrer. “Instem tothom a prendre nota de com ens maltracten, per fer un exercici de memòria el 14 de febrer. Avui ens toca a nosaltres, demà potser et toca a tu.”

El malestar per les noves restriccions també el va fer públic l’Associació Comerç Figueres, que demana al govern que els negocis afectats pels tancaments i les restriccions per la Covid-19 no paguin la Seguretat Social durant dos anys per “poder mantenir els llocs de treball” dels seus empleats. En un comunicat, l’entitat assegura que es comprometen a mantenir-los i també demanen una reducció del 50% del pagament de l’IVA per poder assumir els ICO. L’associació considera “insuficients” les ajudes de 2.500 euros anunciades i hi afegeix que tanquen per “culpa d’irresponsables incívics i de polítics incompetents”. Així mateix, subratllen que els gestors polítics han “suspès per complet” i reclamen dimissions a l’actual executiu: “Que pleguin!”

També ha demanat dimissions el gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà, que, en declaracions a l’ACN, va reclamar la dimissió de la consellera de Salut, Alba Vergés, per “no haver fet la feina” i “haver passat la pilota als ciutadans”. Per Jordà, el govern vol “amagar” la seva “incompetència” darrere dels centres comercials. Jordà també va criticar que s’adopti la decisió de tancar els centres comercials i que, en canvi, va dir, tinguin més de 100.000 vacunes “per posar”. “Una vegada més, es culpen de la mala gestió d’un govern els centres comercials, els gimnasos i altres sectors” que estan fent bé les coses, va lamentar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona