Economia

La producció industrial a Catalunya creix moderadament amb un repunt d’un 0,7% al novembre

L’augment ve motivat per l’evolució de la fabricació de béns d’equip i intermedis

La producció industrial a Catalunya durant el mes de novembre va pujar un 0,7% respecte al mateix període de l’any passat, segons les dades provisionals publicades aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

El lleuger creixement de l’Índex de Producció Industrial a Catalunya (IPI) trenca la tendència registrada a l’octubre, quan l’índex va experimentar una baixada del 5,9%.

L’augment de la producció ve motivada per l’evolució de la fabricació de béns intermedis i béns d’equip, que va créixer un 5,8% i un 3,4%, respectivament.

En el conjunt de l’Estat, l’IPI registra un descens del 2% interanual durant el mes de novembre. La taxa, però, és 4,2 punts més alta respecte a la d’octubre.

A Catalunya, tots els altres sectors van presentar taxes interanuals negatives. Cal destacar la caiguda dels béns de consum no durador (-4,9%) i la dels béns de consum (-4,8%). El sector de l’energia va ser el menys afectat, amb una reducció de la producció del 2,4% interanual.

Pel que fa a l’acumulat de l’any, la fabricació industrial a Catalunya és un 10,3% inferior al mateix període de l’exercici anterior arran de la crisi de la covid-19. Al conjunt de l’Estat, la caiguda acumulada de l’IPI és del 10,1% interanual.

Per comunitats, Extremadura, Múrcia i País Valencià són els territoris on la producció industrial va incrementar-se més l’onzè mes de l’any.

A Extremadura, la variació de l’IPI va ser del 26,4%, mentre que a Múrcia i al País Valencià va ser de 4,6% i de 4,5%, respectivament.

Les Illes Balears, Navarra i el País Basc, en canvi, van registrar les caigudes més accentuades, amb variacions negatives del 15,8%, 9,8% i 9%, respectivament.

Quant als diferents sectors a tot l’Estat, les majors caigudes durant el mes de novembre van produir-se a la indústria del tabac (-11%), a la fabricació de peces de vestir (-10,3%) i de vehicles de motor i remolcs (-7,3%).

Per altra banda, les indústries extractives (+8,9%), la coqueria i refinament de petroli (+8,6%) i la fabricació de productes farmacèutics (+5,6%) van ser les activitats econòmiques que més van incrementar la producció durant el novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona