Economia

DIVE Medical tanca una ronda de 300.000 euros

Banc Sabadell, a través del seu programa BStartup Health, lidera el finançament d’una start up que desenvolupa una solució de diagnòstic de la funció visual

L’startup de salut DIVE Medical, que una solució per al diagnòstic universal de la funció visual, ha tancat una ronda per 300.000 euros, que ha estat liderada per BStartup Health, el programa dedicat a firmes del sector sanitari de Banc Sabadell.

Aquesta nova companyia ha desenvolupat un dispositiu per a l’exploració integral de la visió, que pot permetre realitzar diagnòstic primerencs dels problemes visuals. La solució està especialment indicada per a pediatria i és aplicable des dels sis mesos d’edat, per a persones amb problemes de desenvolupament o d’avançada edat, i fins i tot per a pacients amb danys neurològics. L’startup, fruit d’un projecte de transferència tecnològica de la Universitat de Saragossa, l’Institut d’Investigació Sanitària d’Aragó (IIS Aragó) i l’Institut Aragonès de Ciències de la Salut (IACS), basa la seva tecnologia en l’eye tracking i la intel·ligència artificial, i proporciona exploracions objectives i automatitzades que s’adapten al pacient i minimitzen el temps d’examen.

Segons l’OMS, 19 milions de nens pateixen algun tipus de discapacitat visual moderada o severa al món. Amb una intervenció primerenca, entre el 70 i el 80% d’aquests problemes podrien tractar-se o fins i tot evitar-se.

Com explica Mabel Gimeno, CEO de DIVE Medical, “aquesta ronda ens permetrà tancar el nostre procés de certificació, desplegar el nostre pla comercial amb especial èmfasi en congressos clau i presentacions a líders d’opinió, i finalitzar el desenvolupament de nous tests visuals amb gran potencial de mercat”.

Per la seva banda, Yolanda Pérez, directora de BStartup, remarca que Banc Sabadell “aposta per aquesta spin-off de la Universitat de Saragossa pels excel·lents resultats de la seva solució ’tot en un’ per al diagnòstic oftalmològic, i sobretot pel seu complet equip d’investigadors, metges i gestors empresarials, que creiem que portaran molt lluny aquesta empresa i el fruit de la seva investigació.”

A la ronda també s’hi han incorporat CECOP, comunitat global líder en el sector de l’òptica, inversors de la Xarxa de Business Angels de l’IESE i de Harvard Business Angels d’Espanya, i el business angel Francesc Andreu Coma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona