Economia

El Sabadell descarta noves fusions: “El BBVA és una cosa del passat”

L’entitat no abonarà dividends el 2020 i, de moment, no contempla la venda de la filial britànica TSB

El Banc Sabadell descarta qualsevol fusió amb una altra entitat i assegura que la seva voluntat és la de “caminar sol”, després que les converses per ajuntar-se amb el BBVA es trenquessin. Durant la presentació de resultats d’aquest dilluns, el president de l’entitat, Josep Oliu, ho ha remarcat en tres ocasions. “El BBVA és un tema del passat; no forma part de la nostra estratègia buscar operacions corporatives”, ha comentat. En el mateix acte, el directiu ha anunciat que l’entitat no abonarà dividends corresponents a 2020 –el benefici net es va desplomar un 99,7%, fins als 2 milions- i que, de moment, no contempla la venda de la filial britànica TSB. “Seguirà dins la nostra cartera com un negoci que evoluciona positivament”, ha destacat.

Descartada la via de les fusions per créixer, Oliu ha volgut reivindicar el pla estratègic que el Sabadell ha anunciat aquest mateix dilluns i que detallarà el pròxim mes de maig. Portaveus de l’entitat consultats per l’ACN apunten que el grup se centrarà a potenciar els segments de més valor afegit i rendibilitat, en aquest cas la banca personal i la banca d’empreses. Segons ha detallat Oliu, es tracta d’un pla a tres anys i, per tant, un període on les mesures enfocades a frenar la covid-19 “previsiblement hauran acabat”. Alhora, l’empresa destaca que el sector bancari té fonamentals “molt sòlids” en aquesta crisi després de fer provisions “més que suficients”.

Pel que fa a TSB, l’entitat britànica també es troba immers en un procés de reestructuració que el Sabadell confia completar aquest 2021. De moment, Oliu descarta vendre la filial amb seu a Edimburg, almenys fins que hagi finalitzat la reestructuració. “Ara pensem en la creació de valor que genera dia a dia; TSB té una marca excel·lent que ens ha costat suor i sang”, ha comentat el directiu. “Quan el valor del pla estigui integrat en la possibilitat d’alguna operació corporativa, llavors ho contemplarem, però ens sembla que ara no és el moment”, ha afegit.

Canvis en la direcció financera

Coincidint amb la celebració de la presentació de resultats, el Sabadell ha anunciat aquest mateix dilluns la marxa del seu director financer, Tomás Varela, vinculat a l’entitat des de feia gairebé vint anys. El seu càrrec passarà a ocupar-lo el fins ara director financer de Bankia, Leopoldo Alvear, un cop s’obtinguin les autoritzacions dels reguladors.

Es tracta del primer canvi en l’estructura directiva després que l’entitat anunciés el nomenament de César González com a nou conseller delegat en substitució de Jaume Guardiola, que aquest dilluns també assistia a la seva última presentació de resultats. Segons Oliu, el relleu respon a unes raons “d’oportunitat del moment i al rejoveniment de l’equip directiu”, i ha explicat que va ser proposat pel mateix Oliu i González, amb el vistiplau del consell de l’entitat.

Un any “de reflexió estratègica”

Segons el president, aquest 2020 ha estat un any “de reflexió estratègica” pel Sabadell. “Els resultats que hem presentat estan marcats per la prudència i posen les bases del futur, que avui és encara incert, però que també ens deixa un bri de llum”, ha dit. En aquest sentit, ha definit el 2020 com a l’exercici “de preparació” per tenir “la solidesa” necessària per executar el nou pla estratègic.

L’inici d’aquesta nova etapa al Sabadell posa fi a la trajectòria de Jaume Guardiola al capdavant de l’entitat catalana, que es jubilarà com a president de la filial mexicana de l’entitat. Guardiola ha volgut recordar que va entrar el setembre de 2007, poc després que esclatés la crisi de les ‘sub-prime’ i que marxa amb la crisi de la covid-19. “De crisi en crisi i tiro perquè em toca”, ha bromejat. Durant la seva intervenció, el directiu ha agraït el seu pas pel Sabadell - “han estat 13 anys de moment fantàstics i d’alguna no tan bons”- i ha reconegut que, després de 42 anys treballant al sector bancari, era el moment de canviar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona