La Borsa
Més valors
Economia

tantxtant

“5centims.cat” en marxa

L’atzar va fer que en tres dies de finals de febrer visqués de prop dos naixements: un en el cercle personal i familiar, o sigui que no té cap interès per als lectors; l’altre sí que en pot tenir perquè està relacionat amb l’estudi de temes que afecten tots els residents d’aquest petit país. El 25 de febrer naixia el blog d’economia catalana www.5centims.cat (sense accent, perquè l’estàndard dels noms de domini no en permet).

Impulsat per un grup de vuit economistes, el blog en qüestió es proposa divulgar qüestions econòmiques pròpies de la societat catalana o que hi tenen (o poden tenir) alguna incidència. Amb una freqüència de dos cops per setmana i en format d’articles que es llegeixen en tres minuts, s’aportaran resultats d’investigacions que van des del PIB fins als impostos, del dèficit fiscal a l’habitatge, des de l’atur fins als efectes de la Covid sobre la desigualtat, passant per l’atur o l’estructura empresarial catalana. El blog, que és gestionat per sis editors i dos coordinadors de manera completament desinteressada, es regeix per dos principis bàsics: d’una banda, les contribucions han de descansar en el rigor analític (no és un blog d’articles d’opinió) i presentar-se de la manera més entenedora possible; i de l’altra, la independència de qualsevol grup d’influència, sigui política, empresarial o d’altres tipus. Per això el grup promotor ha optat per vehicular el seu projecte a través de la Societat Catalana d’Economia (filial de l’IEC).

El conjunt de contribucions (més de 100 cada any) al 5centims.cat pot arribar a formar un fons documental d’interès en l’àmbit específic de l’economia catalana que no existia fins ara. El projecte, ja plenament operatiu, està pensat no només per a aquells lectors que amb dos clics a la setmana volen estar al corrent de qüestions econòmiques que els afecten, sinó també per donar veu a tots aquells que fan recerca econòmica i es presten a fer dels seus resultats una versió de dues pàgines i accessible a tothom.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANTIAGO NIÑO BECERRA

Reflexions

Catedràtic d’estructura econòmica. IQS School of Management

El coneixement és el millor pla de contingència

Catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra. Degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya

La fàbrica d’Europa i la ‘next generation’

Emprenedora

L’assessorament financer en la recuperació postCovid

ECONOMISTA I DIRECTOR DE L’INSTITUT D’ESTUDIS FINANCERS

La universitat, clau en el sistema de recerca català

catedràtic emèrit de bioquímica i biologia molecular. universitat de barcelona
DE MEMÒRIA

Comerç, piràmide o multiesfera

Professor de Política Econòmica de la UB

Carta oberta als polítics que parlen d’innovació

Professor d'Innovació a EADA Business School

I4.0: ‘promote or perish’?

professor de la UOC
SANDRA ZAPATERO
PRESIDENTA DE LA UNIÓ DE TREBALLADORS AUTÒNOMS DE CATALUNYA (CTAC) - UGT

“El 86% dels autònoms cotitza sobre la base mínima de 944 euros”

Barcelona