Economia

Els treballadors del servei de restauració a Nissan inicien una vaga indefinida

La plantilla de Tecnove vol seguir amb la reindustrialització o indemnitzacions similars a les dels empleats directes

Els treballadors de l’empresa Tecnove, que s’encarrega dels serveis de restauració a les plantes de Nissan a la Zona Franca, El Prat, Montcada i el Port de Barcelona, han iniciat aquest divendres una vaga indefinida després del fracàs en les negociacions amb l’empresa sobre el futur dels llocs de treball.

La plantilla intenta garantir la seva participació en una possible reindustrialització de Nissan i que, en cas que s’extingeixin contractes, els treballadors tinguin dret a indemnitzacions similars a les pactades a l’agost entre l’empresa nipona i els seus treballadors directes.

En el cas de Tecnove, però, el contracte amb Nissan s’esgota el 31 de març, malgrat que l’empresa nipona seguirà a Barcelona fins a finals d’any.

L’aturada del servei de restauració anunciada aquest divendres arriba perquè la plantilla considera que l’empresa ha incomplert el seu compromís de trobar un “veritable procés de diàleg” i abordar el futur immediat dels treballadors. A més, els treballadors de Tecnove es queixen de la “manca de compromís per part de Nissan a l’hora d’implicar-se en la cerca d’una solució al conflicte, com sí ha fet en relació amb altres empreses subcontractades”.

“Tecnove no ha ofert a la seva plantilla cap classe de garantia ni ha avançat en la negociació de les condicions d’extinció dels seus contractes una vegada finalitzi la seva relació amb la multinacional nipona, remetent-se una vegada i una altra a l’incert horitzó d’una futura subrogació dels seus contractes”, ha assegurat el Col·lectiu Ronda, que representa els empleats.

El contracte de Tecnove amb Nissan finalitza el 31 de març, i per ara els empleats no tenen garantida la continuïtat fins a finals d’any, tot i que Nissan seguirà a la capital catalana fins aquella data.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona