Economia

Els treballadors que l’any passat van estar en ERTO podran pagar la renda en sis mesos sense interessos

El fet d’haver rebut sous de dos pagadors, l’empresa i el SEPE, rebaixa les exempcions de la declaració

Els treballadors que l’any passat van estar afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) derivat de la pandèmia de la covid-19 podran pagar l’impost de la renda, si la declaració els surt positiva, en sis mesos sense interessos.

Segons informa El País, el ministeri d’Hisenda aprovarà el canvi en els propers dies i els afectats podran satisfer l’impost entre el juliol i el desembre.

Les prestacions que han cobrat els treballadors sotmesos a una d’aquestes regulacions tributen com a rendiment del treball, però les paga el Servei Públic d’Ocupació (SEPE).

Això fa que el treballador hagi tingut dos pagadors, una situació que Hisenda preveu i que regula amb límits d’exempció més baixos que amb un de sol.

En concret, un treballador que ha cobrat fins a 22.000 euros en l’exercici corresponent d’un sol pagador està exempt de fer la declaració. Però si ha cobrat de dos pagadors, els límits són de 14.000 euros per al primer i de 1.500 per al segon. El País indica que, segons l’Agència Tributària, aquest any hi haurà uns 327.000 nous declarants que compliran amb aquests supòsits.

D’altra banda, el SEPE no està obligat a fer la retenció mensual de la part corresponent a l’IRPF a les nòmines que paga si els imports són inferiors a 14.000 euros, si no és que el treballador ho demana expressament.

És per això que molts dels afectats es poden trobar amb que han de regular tot de cop la seva situació en la campanya de la declaració de la renda que comença el 7 d’abril.

L’Agència Tributària, afegeix el rotatiu madrileny, està enviant cartes informatives als nous declarants on els indica que poden fraccionar el pagament en sis terminis sense interessos si la declaració els surt a pagar, començant el 20 de juliol i acabant el 20 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona