Economia

Hoffman explica l’aposta pel MWC i Barcelona

El CEO de la GSMA destaca en un escrit com torna a la ciutat la gran cita de les telecomunicacions

John Hoffman, CEO de la GSMA, entitat organitzadora del Mobile World Congress (MWC), ha fet pública una carta que, sota el títol Lliçons de la pandèmia: planificar el retorn a MWC Barcelona, exposa perquè l’associació formada pels principals operadors de mòbils i companyies que donen suport a l’estandardització, desplegament i promoció del sistema de telefonia mòbil GSM estan treballant perquè l’esdeveniment es continuï celebrant a Barcelona, després que l’any passat es va haver d’anul·lar per la Covid-19:

“Els últims 12 mesos han suposat un repte d’aprenentatge per a tots nosaltres. Molts han sofert grans dificultats o han hagut de fer grans sacrificis, personals i professionals. Sembla que cada dia porta una situació mai abans viscuda que requereix l’adopció de nous comportaments o ajustar-nos a noves restriccions en la nostra forma habitual de fer les coses.

Quan reflexiono sobre la meva pròpia experiència, destaco dues coses. En primer lloc, la planificació durant una pandèmia és complicada. Sens dubte, els últims 15 mesos, des de la cancel·lació del MWC20 fins a l’edició del MWC21, han estat el nostre major desafiament. Organitzacions de tot tipus i grandària estan prenent decisions amb restriccions i/o informació que canvia constantment. Cada dia estic en contacte amb líders que parlen sobre els reptes a què estan fent front. Els animo a perseverar, s’acosten temps millors i serem més forts per això.

Quan avancem amb el nostre compromís de tornar a viure un esdeveniment presencial al MWC Xangai de febrer, molts van dubtar de nosaltres. De vegades, dubtem de nosaltres mateixos. Però sabia que havíem de seguir endavant, oferir una experiència única i segura, i això és el que vam fer. Vam realitzem tests a tots els assistents i és un honor poder dir que no vam tenir casos confirmats de Covid abans, durant o després de l’esdeveniment.

Sí, va ser diferent a altres anys, i segueixo decebut per no haver pogut ser-hi en persona, però les paraules d’agraïment i alè que vam rebre van fer que tot l’esforç valgués la pena. Encara més important va ser l’experiència que vam adquirir, prioritzant la salut i la seguretat per sobre de tota la resta, i això ha guiat la nostra planificació per a Barcelona.

Sí, les circumstàncies en les dues ciutats són molt diferents, però els principis són els mateixos. Construir relacions sòlides amb totes les parts implicades, ser àgils per canviar quan sigui necessari i planificar per allò inesperat. No superarem aquests desafiaments sols.

En segon lloc, m’anima constantment el desig col·lectiu de fer realitat el MWC Barcelona 2021. La determinació del personal de GSMA, les autoritats de Barcelona, els nostres socis clau i la nostra increïble comunitat d’expositors i patrocinadors és realment inspiradora. Hi ha persones treballant les vint-i-quatre hores del dia en tots els aspectes de la planificació de l’esdeveniment per garantir que tothom pugui experimentar el MWC Barcelona 2021, en persona o en línia.

Aquest esperit queda exemplificat en el recent anunci del Ministeri de l’Interior de govern d’Espanya. Han acordat permetre que els inscrits al MWC21 Barcelona entrin a l’Estat espanyol. Això ha implicat incloure en l’excepció de ‘treballadors altament qualificats’ ja existent a expositors, assistents, patrocinadors, constructors d’estands i socis, registrats en el MWC21. Això vol dir que tots els membres del nostre ampli i global ecosistema podran assistir al MWC21!

Per a mi, classificar als assistents com ‘treballadors altament qualificats’ subratlla el treball essencial i l’impacte global de la indústria mòbil. I, per descomptat, això és amb la condició de que els assistents s’adhereixin a les condicions descrites en el nostre pla de salut i seguretat de diversos nivells, Committed Community .

Estem fent tot el possible per simplificar els viatges en aquestes circumstàncies i, en les pròximes setmanes, anunciarem més detalls sobre els recursos i passos per planificar els viatges. En molts sentits, la vida i els negocis mai tornaran a ser el mateix i cap de nosaltres donarà per fet els viatges internacionals en el futur.

Com he esmentat en altres ocasions, no tots podran unir-se a nosaltres presencialment enguany, de manera que continuem millorant la nostra oferta digital. En el passat, el MWC ha establert l’estàndard a seguir d’altres esdeveniments, i continuarem fent-ho en l’era híbrida.

Diuen que els temps de crisi acceleren el progrés i la innovació. L’impacte d’aquesta pandèmia mundial, que ha estat el de major abast en la meva memòria, no ha estat una excepció. La taxa de canvi és colossal i això es reflectirà en l’experiència canviant de l’MWC.

No puc compartir aquests pensaments sense reconèixer també els esforços extraordinaris que la gent està fent per assegurar-se que el MWC21 sigui un esdeveniment indispensable. Els seus esforços reflecteixen una veritat profunda, no només sobre el MWC, sinó també sobre la connexió humana, forjant aliances duradores i restablint relacions laborals. El seu treball és una expressió de desig sincer de recuperar-se d’aquesta delicada situació i del reconeixement de la necessitat de complir amb normes estrictes i actuar de manera responsable.

També he de donar les gràcies a tots els nostres expositors. Estem agraïts de comptar amb tants líders com a part de la nostra lleial família del MWC i el suport que hem rebut és aclaparadorament positiu. Estranyaré no veure en persona a alguns dels nostres socis i amics de tota la vida, però els respecto per estar liderant en temps sense precedents. La col·laboració contínua per comptar amb alguns dels nostres expositors de forma virtual és creativitat i innovació en la seva màxima expressió. M’enorgulleix ser part d’aquest nou ecosistema.

Independentment de com planegi assistir, espero veure’l allí.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona