Economia

L’antiga torre de control de l’aeroport del Prat acollirà l’acceleradora internacional d’‘startups’ d’Aena

Aena Ventures finançarà amb 50.000 euros les empreses, que després podran optar a un contracte de fins a 2 milions d’euros

L’aeroport del Prat acollirà a l’antiga torre de control, a pocs metres de la T2C, la seva acceleradora internacional d’startups, amb cinc projectes d’innovació de l’àmbit aeroportuari, com per exemple facilitar la mobilitat dels passatgers punt a punt (Mobility As a Service), el tractament dels equipatges o impulsar la sostenibilitat a les instal·lacions.

Cada un d’aquests projectes disposarà d’un finançament de 50.000 euros amb la possibilitat d’aspirar a tenir un contracte per a Aena per valor de 2 milions d’euros.

El president d’Aena, Maurici Lucena, ha subratllat que Barcelona reuneix unes “condicions privilegiades” per acollir aquesta incubadora pel “teixit innovador que ha desenvolupat en les darreres dècades”.

Les cinc startups seleccionades per iniciar el projecte Aena Ventures provenen d’Espanya (Meep i Chinespain), França (Carwatt), Regne Unit (Airbot) i Emirats Àrabs (Dubz).

En la seva visita a les instal·lacions que Aena ha habilitat a l’antiga torre de control de l’Aeoroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, Lucena també ha destacat que l’aeroport és un dels “actius més preuats” de la xarxa i ha desitjat que aquesta iniciativa sigui “el principi d’una llarga i molt fructífera etapa” entre les startups que s’hi vulguin instal·lar per desenvolupar la seva activitat i Aena. La convocatòria és anual i les empreses després d’uns mesos d’estada a la incubadora poden optar a un contracte de fins a dos milions d’euros.

Lucena ha recordat que l’antiga torre de control, situada en un extrem de la T2, és on es va desenvolupar el planejament i posterior desenvolupament de la “icònica T1” de l’aeroport i ha afegit que l’ens “intenta compaginar” el futur desenvolupament de les instal·lacions i de l’altra “l’atenció” d’Aena cap a les “iniciatives més innovadores.

Lucena espera la recuperació dels passatgers als aeroports agafi un “ritme fort” a l’estiu

ACN

El president d’Aena, Maurici Lucena, espera que la recuperació de la xifra de passatgers als aeroports agafi un “ritme fort” en “algun moment de l’estiu” un cop la vacunació es consolidi i s’aconsegueixi una immunitat natural a conseqüència dels contagis del passat.

“Vull ser prudent, no sabem quan passarà, però sí que veiem la llum al final del túnel”, ha comentat el president d’Aena en la presentació d’Aena Ventures a l’antiga torre de control de l’aeroport del Prat. Lucena ha admès que les dades d’aquest mes de març, que a Barcelona mostren un retrocés de prop del 90%, no l’han sorprès.

“Les dades malauradament no ens sorprenen, veiem que a tots els aeroports del món i particularment europeus que les dades són molt similars en termes relatius”, ha lamentat Lucena, que ha atribuït aquestes xifres a les actuals restriccions de la mobilitat.

Durant el mes de març, el Prat va rebre 423.774 viatgers, un 89,3% menys respecte al mateix mes de 2019 i un 79,1% menys en comparació amb el març de 2020, coincidint amb la declaració de l’estat d’alarma. Pel que fa al nombre de vols, la capital catalana va registrar 5.293 operacions al març, un 79,6% menys respecte a 2019 i un 61,8% menys respecte a l’any passat, segons les dades publicades aquest dilluns per Aena.

El conjunt de la xarxa d’Aena va sumar fins a 3,2 milions de passatgers durant el mes de març, un 84% menys en comparació al mateix període de l’any 2019 i un 60,6% menys respecte a 2020. En relació amb el nombre de vols, Aena va registrar-ne 78.257 a tot l’Estat, un 55,8% menys respecte a les xifres de fa dos anys i un 21,5% menys en comparació a l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona