Economia

El BBVA ofereix prejubilacions d’entre el 60% i el 65% del sou als treballadors a partir dels 56 anys

L’entitat proposa 20 dies per any amb un màxim de 12 mensualitats als majors de 63 anys

La direcció del BBVA ha ofert als treballadors que actualment tenen entre 56 i 57 anys, amb una antiguitat mínima de 15 anys, el 60% del sou més l’abonament de la Seguretat Social fins als 61 anys, mentre que per a la franja dels que tenen de 58 a 62 anys, l’entitat proposa que per als que tinguin una antiguitat mínima de 15 anys el 65% del sou i l’abonament de la Seguretat Social fins als 63 anys. A més, d’acord amb la proposta que la direcció ha entregat als sindicats, ofereix 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats, xifra establerta per llei en els acomiadaments per motius objectius, per als treballadors majors de 63 anys.

Pel que fa la resta de la plantilla, l’entitat ha traslladat una oferta de 27 dies per any treballat, amb un màxim de 18 mensualitats, segons fonts sindicals.

Fonts sindicals han denunciat aquesta proposta, que a considerat d’ “nsultant” i han retret al mateix temps la “remuneració milionària” del seu president, Carlos Torres, i el seu conseller delegat, Onur Genç, cobren 4,1 milions i 3,4 milions , respectivament. Segons sostenen, les ofertes són “absurdament insuficients, tant pels trams d’edat com pels percentatges d’indemnització”.

L’oferta de la direcció del BBVA ha tingut lloc en la primera reunió del període formal de consultes per negociar l’ERO que afectarà uns 3.500 treballadors de l’entitat.

De moment, els sindicats ja han deixat clar que les causes econòmiques per als acomiadaments no es justifiquen, sobretot després dels darrers resultats econòmics, i han exigit que les sortides siguin voluntàries i no traumàtiques, mitjançant prejubilacions, amb millors condicions i es tinguin en compte més trams d’edat.

Per aquest dilluns a la tarda, els treballadors han convocat mobilitzacions davant de 15 seus del banc a l’Estat, entre les quals a les quatre demarcacions catalanes, a més de València, Palma, Bilbao, Oviedo, La Coruña, Lugo, Ourense, Vigo i Sevilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA